Entry #495

Nu är det påsklov. Kom hem i fredags ifrån Rom-resan med Dylan. Ja, det var väl intressant. Fin innerstad (colosseum, vatikanen, fontana di trevi). Utanför det var det ganska sunktigt och man bodde rent sagt i ghetto även om man bodde två stationer ifrån vatikanstaten. 
Folket var bedrövligt, hamnade i bråk på tunnelbanan med italienare, ganska många också. Och INGEN kunde engelska. Dum konflikt, jag försökte hela tiden undvika konflikten men när en av kvinnorna lade sina händer på mig fick jag flipp. Det var ett intressant beteende man möttes på. 
Om man bortser ifrån folket och alla turister så är Rom väldigt fint och en intressant stad. Men det är inte en stad jag skulle vilja åka till igen. Om jag åker till Italien åker jag upp till norr eller till Sicilien. Har hört att befolkningen är lite lugnare där.
 
Påsklovet spenderas med min pojke. I fredags när jag kom hem blev det Batman V Superman på kvällen. Helt ok. Första timmen var ju onödig för dem som redan vet saker, den behövdes men den var jätte dumt gjord. Ingen speciell film. Marvel levererar fortfarandd bättre filmen. DC got nothing on Marvel. 
 
 

#Underwood2016Entry #493

Lite länge sen man gjorde ett inlägg. Jag vet inte riktigt varför jag försvann ett tag, haha. 
Förra fredagen var jag ute på middag med Madde och Dylan, vi käkade på svarta fåren i Gamla Stan vilket jag kan rent sagt säga var helt värdelöst. Hopplös mat. Gå aldrig dit, låt inte den goda kritiken lura er. Hur som helst var det ialla fall en bra kväll med gott sällskap.
Sen har det varit mycket häng med min pojke, mycket träning och mycket skola. Hade matteprov i torsdags på derivata, ja, det kändes bra faktiskt. För första gången någonsin, till och med under matte 2b kändes det hopplöst efter ett prov, men nu kändes det bra. Jag hoppas jag har rätt känsla. 
Förövrigt händer det inte så mycket, högskole-ansökningen är igång. Redan anmält mig såklart, får nu se till sommaren var jag kommer in. Min plan b är ialla fall att läsa några kurser om jag inte lyckas komma in på mina första fem val, då söker jag igen sedan till vårterminen eller höstterminen 2017. 
Imorgon blir det bodycombat som vanligt på förmiddag sen blir det filmkväll med min buuubbuuu. 
Adjö!
 
 
Ser gott ut - men en planka ser inte ut så. bränd kött, klumpig potatismos, dålig rödvinssås och inte minst dryg personal. Varning för De Svarta Fåren!

Reviews part 127

American History X:
En film som baseras på en kille som från början hade nazistiska tankar vilket senare förändrades med tiden. Den här filmen speglar verkligen och det behöver inte just handla om nazism utan rasist eller liknande. Edward Norton ger ett bra framträdande och belyser verkligen att han är en duktig skådespelare, det chockerar mig att han inte har vunnit en oscar för någon av hans huvudroller, utan bara blivit nominerad. Filmen i sig kan bli lite långtråkig i vissa stunder men det går över ganska snabbt. I helhet så är filmen väldigt spännande och sevärd! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
My Neighbour Totoro:
 En animerad film från Hayao Miyazaki. Han levererar alltid så bra animeringar, och det har alltid ett dolt budskap. Men det är svårt att klura ut exakt vad budskapet är utan filmen lämnar dig bara massor av teorier. Filmen är väldigt mysig och gullig, men efter jag såg filmen läste jag en teori på filmen som ändrade min syn helt. Jag tycker att ni ska se den här filmen, och sen gå in på youtube och söka på "my neighbour totoro dark theory" för det är en väldigt cool och intressant teori vilket gör filmen väldigt logisk, och det gör så att man vill se om filmen. Men det är inte kul att se filmen först och redan veta teorien för då kommer man fatta allting och se det mörka, det är roligare att se filmen som en mysig familjefilm först och sen se den igen fast på ett helt annat sett. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

OSCARS 2016Chockad över att Spotlight vann Best Picture, har dock inte sett den.
Brie Larson vann en oscar vilket jag förväntade, samma sak med Alicia Vikander och The Big Short.
Och Leo!!!!! Äntligen!
Dessutom vann Mad Max: Fury Road 6 stycken oscars, det är den filmen som vann mest i söndags!