Entry #484


I lördags åkte jag och min babe på kryssning med viking line mellan stockholm-mariehamn. 
Ett litet smått firande för vår 6-månadersdag. Det var kul, we love it. Vi har även bokat kryssning på alla hjärtans dag redan så kryssningar har blivit vår grej, det är så mys. På fredag ser vi The Revennant också, taggad!
Förövrigt är jag oerhört skoltrött. Sista terminen nu. Jag funderar på att ta bort tyska och byta till matte 3. Jag har ingen ork för tyska längre, verkligen inte. Speciellt med världens sämta lärare. 
Nu ska jag sova, godnatt!

Reviews part 124

Goodfellas:
Otroligt bra film. Bra berättar-röst i bakgrunden, det ger en annorlunda känsla i filmen. Ganska seriös film, fylld med ironi och skickliga skådespelare. Det är en typisk gangster film, en sådan jag älskar. Jag trodde att Robert DeNiro skulle vara person mest central men så var det dessvärre inte. Man väntade ett tag på att han skulle få en större plats, men tillslut förstod man att det inte skulle bli så. Det är ändå en otroligt bra film men jag skulle inte säga att det är en DeNiro-film som folk kallar det för. Trailern kan ni se här. Filmen får 5 av 5!
 
 Legend:
En brittisk gangsterfilm med Tom Hardy. Var ganska taggad på att se denna men den kändes mer som en romantisk film mer än en thriller. Jag trodde att den skulle handla mer om gangsters och ha lite action, men den var lite för dramatisk och kärleks-involverad. Jag måste medge att det gjorde filmen lite torr men samtidigt gjorde uppläget av filmen den mycket bättre. Att en berättar-röst pågick i bakgrunden gjorde filmen lite mer levande. Den var även väldigt komisk och Tom Hardy var oerhört bra i rollen. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

Welcome, 2016.


Dålig bloggning. 
På nyårsafton var jag med min pojkvän. Jag har min systers lägenhet inne i stan eftersom hon är bortrest, så vi var här och jag fixade middag. Det blev oxfilé, så gott! 
Skola började idag. Helvete. Slutar ungefär tre eller halv fem varje dag nu eftersom filosofi och religion har kommit in i schemat. 

BEST MOVIES 2015

(notera att jag inte räknar med The Revenent, Macbeth, The Hateful Eight eftersom de kommer ut 2016 i Sverige vilket räknas som '16-filmer för mig)
 
1. Mad Max: Fury Road
"I am the one who runs from both the living and the dead. Hunted by scavengers. Haunted by those I could not protect. So I exist in this Wasteland. A man reduced to a single instinct: survive."
 
 
2. The Avengers - Age of Ultron
"I had strings, but now I'm free. There are no strings on me."
 
 
3. Star Wars: The Force Awakens
"Show me again, Grandfather. And I will finish what you started"
 
 
 
4. Child 44
"There is no murder in paradise."
 
 
 
5. Ex Machina
"AI's are gonna look back on us, the same way we look at fossils."
 
 
6. Spectre
"I always knew death would wear a familiar face."
 
 
 
7. The Man From U.N.C.L.E
"Don't kill your partner on the first day."
 
 
8. Legend
 "Me and brother, we're gonna rule London."
 
 
 
9. Crimson Peak
"Ghosts are real, that much I know. I've seen them all my life."
 
 
 
10. The Martian
"In the face of overwhelming odds, I'm left with only one option, I'm gonna have to science the shit out of this."