MINA OSCARS TIPPNINGAR

Oscars-galan sänds inatt i Sverige, men jag tror inte jag kommer orka sitta uppe till halv sex och streama den. Jag tror jag laddar ner den på morgonen dagen därpå. 
 
Här är mina oscars tippningar ialla fall! 
 
Best Motion Picture of the Year: (The Big Short, The Martian, Brooklyn, The Revenant, Bride Of Spies, Room, Mad Max: Fury Road och Spotlight.)
Jag önskade att The Big Short eller Mad Max skulle vinna, men jag tror dock The Revenant kommer vinna. 

 
Best Perfomance by an Actor in a Leading Role: (Bryan Cranston, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Eddie Redmayne och Michael Fassbender.)
DiCaprio har inga starka motståndare, han vinner enkelt. Annars är det riggat.
 
 
Best Performance by an Actress in a Leading Role: (Cate Blancett, Brie Larson, Charlotte Rampling, Jennifer Lawrence och Saorise Ronan.)
Egentligen hoppas jag på Blancett eller Lawrence, men jag tror Larson vinner den.
 
 
 
Best Performance by an Actor in a Supporting Role: (Christian Bale, Tom Hardy, Mark Rylance, Sylvester Stallone och Mark Ruffalo.) 
Jag vill att Christian Bale eller Tom Hardy vinner, men dock finns det en stor chans att Sylvester Stallone vinner. Det är tuffa motståndare, men jag förstår inte varför chanserna är att Stallone vinner. Han gör inte så mycket i filmen. Christian Bale var hundra gånger bättre och Tom Hardy är hundra gånger bättre än Bale. 
 

Best Performance by an Actress in a Support Role: (Jennifer Jason Leigh, Alicia Vikander, Kate Winslet, Rooney Mara och Rachel McAdams.)
Alicia Vikander i The Danish Girl är mycket bättre än Kate Winslet i Steve Jobs. Men, Winslet har vunnt BAFTA och Golden Globe medans Vikander har vunnit en SAG. Det lutar sig mer åt Winslet, men Vikander bör man hålla tummarna för. 
 
 
 
Best Achievement in Directing: (Adam Mckay, Lenny Abrahamson, George Miller, Alejandro Gonzalez Inarritu och Tom McCharthy.)
George Miller eller Alejandro Gonzales Inarritu tar den här. Jag tror mer på Alejandro.
 
 
Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen: (Bridge of Spies, Spotlight, Ex Machina, Straight Outta Compton och Inside out.)
Har ingen aning om vad som pågår inom denna kategori. Men jag tippar på Bridge of Spies eller Spotlight som har fått väldigt många hyllningar. Däremot hoppas jag på Ex Machina, den var väldigt bra. 
 

 

Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published: (The Big Short, The Martian, Brooklyn, Carol och Room.)
Jag hoppas på The Big Short!
 

Reviews part 126

The Hateful Eight:
En film på tre timmar utav Quentin Tarantino, en otroligt klock och skicklig film som bryter alla western-normer. Det här är inte den typiska western filmen vilket gör den så speciell. Det är en kamp mellan grupper och åtta hatiska karaktärer. Dem tvingas att samsas i en stuga på grund av snöstormen. Det är en film som handlar om rasism, anti-rasism, feminism och politik. Samuel L. Jackson och Walton Goggins leverar i sina karaktärer som leder till ett hatiskt duo. Det är defintivt en film som ni måste se. Trailern kan ni se här. Filmen får 5 av 5!
 
Howl's moving castle:
En animerad film från Hayao Miyazaki som blev nominerad till en oscar för bästa animerade filmen. Filmen handlar om Sophie, en 18-årig flicka, som får en förbannelse av en häxa som gör henne till en gammal kvinna. Hon träffar sedan på trollkarlen, Howl, som tar henne till hans underliga slott. En väldigt fin och spännande animerad film, det är defintivt en film man kan se med familjen eller med sin partner. Det är en mysig film som inte har några komplexer. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

Entry #487

I söndags blev det valentines day-firande med min pojke. Vi åkte kryssning med Silja Line till Åbo, fick en lyxig dubbelsängs-hytt och middagsbuffé. Jätte god middag tillskillnad från Viking Line och vi fick ett fönster i vår hytt - riktigt fint var det! På morgonen därpå blev det specialfrukost med mousserat vin, lite sådär. Föredrar hellre den klassiska frukostbuffén. Hur som helst var det jätte mysigt och jag saknar det redan!
Tillbaka i skolan idag, lång dag. Slutade kvart över fyra - bara för att jag har valt matte 3 nu. Ligger och nästan somnar. Godnatt på er!
 

Reviews part 125

Star Wars - The Force Awakens:
Grym film! Hann se alla gamla star wars filmer innan jag såg denna och jag kan säga att jag blev väldigt nöjd! Lite emotionella stunder fanns såklart, och många Star Wars reagerade nog på karaktären som dog vid slutet... Hur som helst var det en väldigt bra film från J.J. Abrams, han brukar oftast leverera goda sci-fi/action filmer. Jag måste ändå medge att manuset var väldigt enkelt, men det tycker jag att alla Star Wars filmer är. Det är inte en toppfilm, men jag tror fokusen ligger mer på karaktärerna, miljön och förhållanderna. Kylo Ren förövrigt är väldigt badass men det blir lite barnsligt sen när han tar av sig masken, han ser så svag ut då. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
 
The Revenant:
Gick och såg denna film på bio med ganska höga förhoppningar. Handlingen var inte på topp, det kunde varit mycket bättre men den var inte så stark. Det var en löjlig och dum handlingen men det enda som räddar filmen egentligen är Leonardo DiCaprio och den fina miljön. Oerhört snygg film. Filmen har filmats i one-shot på några scener, inte alla, men dem som har filmade så är oerhört snygga. DiCaprio får oscarn iår, det är säkert. Om inte, så förstår man hur oscars är korrupt för det här var hans bästa roll NÅGONSIN. Inte bästa filmen han har varit med i, men hans karaktär gör han verkligen till levande. Riktigt bra! I övrigt, tipsar jag denna film som en hemmafilm eftersom den blir lite lång med den outvecklade handling. Det enda som är värt att se filmen för är Leonardo och film tekniken som användes. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

Entry #485

Förra veckan i onsdags stack jag och Rosina till malmö på morgonen. En timme sen blev tåget, men vi hann käka turkisk buffé och sedan hinna till min tatueringstid. Gjorde två tatueringar, supernöjd. Hon var väldigt duktigt, men dryg however. Vi städade min farbrors lägenhet och tjänade en tusenlapp, vi såg på The Big Short på bio vilket var riktigt bra. Rekommenderas!