Reviews part 129

A few good men:
En film med Tom Cruise, Jack Nicholson och Demi Moore. Jag gillade temat i filmen - det handlade om rättvisa och vetenskapen bakom det. Jag trodde i början att filmen skulle handla om militärer om när ser på den rätt ytligt, men egentligen så handlar det om ett brott som har hänt inom militären som advokaten(Tom Cruise) ska ställa till rätta. En bättre handling än alla andra typiska militär-filmer. Scenen i rättegången mellan Jack Nicholson och Tom Cruise var nog filmens höjdare. Men filmen i helhet är lite långtråkig men den innehåller några spännande sekvenser. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Batman V Superman - Dawn of Justice:
Okej, först och främst. Christoper Nolans the dark knight trilogy var genial. Det var dem bästa batman-filmerna som någonsin har gjorts och det kommer det alltid vara. Den här filmen Batman V Superman har kastat bort hela menningen med Nolans filmer, de har börjat om på ruta 1. Det här ingenting med the dark knight trilogy att göra, kom ihåg det. Det som sänker den här filmen är sättet de har gjort batman - väldigt aggressiv och känslokall, så är inte batman. Har aldrig varit heller i någon batman-film förutom denna. Batman står för att inte skada någon alls, även om det är sin egen skurk, man ska inte döda. Men här var det tvärtom. Helt fel. Ben Affleck som batman? Godkänd. Zack Snyder som regissör? Nej tack! Jag visste redan i början att den här filmen skulle inte vara som en Nolan-film, självklart, och jag visste även att det skulle vara ett dåligt manus. Men, Zack Snyder fångar alltid snygga detaljer, i varenda film han gör. Det är det han är väldigt bra på, annars inte. Handlingen var väldigt dålig, jätte dålig. Wonder Womans scener var nog höjdpunkten i hela filmen. Det som drog upp filmen var den sista timmen, då var allt bra. När alla stod där - Superman, Wonderwoman och Batman i slutet kände jag ändå en wow-känsla. Att de verkar gör nu en Justice League film. Det är helt otroligt för någon som har växt upp med Batman och Justice League. Så, det får en halv poäng för just den känslan som den gav. Däremot kommer de aldrig nå toppen som alla Marvel-filmer som görs, hur mycket de än försöker. Den enda dåliga marvel-filmen i mitt perspektiv som har nyligen kommit ut är Ant-man, men då har kritikerna ändå älskat den. Batman V Superman var usel för en kritiker. Trailern kan ni se här. Jag hade gett den tre, men det får bli 3,5

Reviews part 128

The Walk:
Jag måste säga att jag var väldigt taggad på att se den här filmen, det verkade som en väldigt annorlunda roll för Jospeh Gordon-Levitt och det var det. Början av filmen som förklarade vem han var som person och varför han gör det han gör osv, var väldigt spännande. Men i mitten av filmen så blev det ganska seg och intressant, det kändes väldigt repterande. När han gick upp där på linan så fångades man igen, men det skönt ganska snabbt eftersom scenen var ganska lång och repterande. Men jag tror inte de kunde gjort det på ett annat sett. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Top Gun:
Tyckte den var intressant och spännande i början. Tom Cruise spelade den här kaxiga killen som är den bästa i klassen, typ en sån attityd. Det har vi sett förr ifrån Tom Cruise, skillnaden här är bara att det inte var High School utan en marine-läggning. Den här filmen är ideal för de som är insatt i amerikanska stridsflygplan och gillar typiskt amerikanska militär-filmer. Jag har egentligen inget emot den här filmen, det fanns inte något jätte dåligt med filmen förutom att jag tappade intresset för handlingen tillslut. Det är nog det som förstör hela filmen för mig, att filmen bara drar ner sig själv och drar in en kärlekshistoria vilket är onödigt. Trailern kan ni se här. Filmen får 2,5 av 5!

ROM

Entry #496

Skolan är igång igen, dystert. Var inte alls taggad. Men man får tänka att snart närmar sig studenten och sommaren. Igår gick jag, Dylan, Rosina och Asena på Maddes studentskiva i Klubb NU - ganska liten klubb. Temat var filmkaraktärer så jag och Dylan var utklädda till en nunna och präst - excoristen? Däremot var det inte många i skivan som tog temat så seriöst så jag och Dylan stack ut väldigt mycket. Vi blev lite lulliga, men jag köpte ingenting där på plats utan vi var på en bar innan vi gick som var lite billigare. En ordningsvakt ville slänga ut mig för jag skrek polis på tyska? Hon sa att jag var full. Det roliga var att jag inte ens var i närheten av full, jag var bara lullig och hade kul. Det var precis det vi förklarade till henne med en seriös ton vilket hon förstod och sedan gick därifrån. Jätte löjliga ordningsvakter. Jag är full för att jag har kul och ropar till Dylan att polizzei är här. Ok? Bra logik. 

 
Hur som helst var det väldigt kul faktiskt, men det blev lite tråkigt efter klockan ett så vi stack hem. Ganska lyckat ändå för att man kan tänka att jag, Dylan och Asena firade även vår egen student även fast det inte var vår egen skiva. Vår skiva blev inställd så man fick ta i här. 
 
Dylan, Rosina & Jag