Entry #467

 
Sämst på att blogga, as usual. Hade en oerhört jobbig sam-uppgift förra veckan som stressade mig men det gick bra tror jag och får väl hoppas att de åtta sidorna räckte. Vad mer har hänt? Hm. Jobbar inte längre, vilket är skönt. Kan ha ännu mer fokus på skolan och teatern nu istället. I fredags spenderade jag kvällen och natten hos Emil. Vi såg på de nya avsnitten av vampire diaries och hade den svenska heliga fredagsmyset. På lördagen åkte vi till mig och innan det köpte jag en liten kattunge som jag hade planerat tidigare i veckan. Den är så söt!! Min lilla Gatsby. Sedan på söndagen gick jag på bio med Dylan och såg Crimson Peak. 

Reviews part 120

Taxi Driver:
Sjukt imponerande framträdade från unga Robert DeNiro! Den här filmen är nog klassad som en filmklassiker och är defintivt en film som alla borde se, och som jag tror alla kommer tycka om. Den är väldigt spännande och faktiskt väldigt kort för en sån här typ av film. Mannen bakom filmen är Martin Scorsese som brukar leverera relativt bra filmer, speciellt alla de han har gjort med Leonardo DiCaprio. Handlingen är intressant och funkar, men det kan dock hända att den blir seg på visa delar. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
Bronson:
En väldigt kort film vilket chockerar mig hur mycket handlingen hann ikapp med tiden. Filmen kändes ändå okej för tiden men jag hade gärnat sett den vara lite längre. En mycket speciell och komisk film, dessutom visar den här filmen hur bra Tom Hardy är som skådespelare. Filmen är baserad på en sann historia vilket lyfter filmen ännu mer, att man vet att det faktiskt fanns en människa som Bronson förr. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

KING AND QUEEN


I måndags gjorde vi en couple tattoo. Crazy. Första tatueringen.

Reviews part 119

Hannah and her sisters:
En film av Woody Allen från 1986. Hade en aning höga förhoppningar på filmen pga den goda kritiken men jag tyckte inte det var en av Allen's bästa filmer. Den var lite seg och ensidig men mot slutet av filmen så kändes det intressantare eftersom då började de komma till poängen med filmen och handlingen. Den här filmen passar för de som gillar 80-tals filmer och den typ av känslan, och har ett tålamod. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Lolita:
En svart-vit film ifrån 1962 av Stanley Kubrick, vilket är en av mina favoritregissörer. Filmen är ganska så speciell och räknas in som en kult-klassiker. Jag förstår precis varför den är det men samtidigt var den alldeles för lång för mig när det gäller en sånhär typ av film. Den blir väldigt seg och det känns som att den går igenom en labyrint när den inte riktigt kan bestämma sig vart den ska ta slut. Ploten är oerhört lockande - det var den som fångade mig för att se filmen. Jag tycker defintivt det är en film som alla ska se, speciellt film-nördar. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!