Day 28 - Movie with the best soundtrack

The Nightmare Before Christmas. Lätt! Riktig klassiker.
 

Entry #411

Idag blev min sista dag i skolan, vet ni vad det betyder? SOMMARLOV: Så himla skönt. Haft ångest och stress hela veckan. Stress över no-uppgiften som var onödigt att stressa över, för i onsdags sa läraren "äe, men ni kan lämna in den på söndag" när han sa att den skulle vara inne i onsdags. Men då var det lite försent, för då var jag redan klart. Sedan ångest över matten. Fick såklart F på nationella men matteläraren lät mig komplettera så blev det godkänt betyg. Fyfan vad skönt. Nu är tvåan över! Efter sommaren blir det trean! 
Imorgon ska jag iväg och fixa min naglar med Rosina, sen på söndag blir det jobb och sedan kommer Rosina hit och slaggar. SEN PÅ MÅNDAG MORGON ÅKER VI TILL MALMÖ OCH SWEDEN ROCK. Tagga!!!!!
 

BERLIN #5

Reviews part 106

Mad Max - Fury Road:
Jag var ganska skeptisk mot filmen i början, det kändes inte som min typ av film. Hörde innan att några recensenter sa att det var action rakt igenom filmen, vilket jag inte brukar falla för. Men visst kan man säga att det var action rakt igenom filmen men de gjorde det så himla snyggt. Det behövdes inget onödigt babbel. Dessutom är det en action-film men en djup mening och budskap. Det är väldigt sällsynt. Filmen håller könsrollerna i en likadan värdighet och klass, många säger att filmen är feministisk och därför gillar de inte den. Jag håller med om att den är feministisk - något som George Miller omedvetet skapade under filmens gång, han helt enkelt tänkte bara likvärdigt på båda könerna. Mycket bra, det blev så himla starkt hur männen och kvinnorna gick vid sina sidor. Bara massor av anti-feminister som blev butthurt. Filmen i helhet var suverän - de hade filmat vissa scener otroligt speciellt och coolt som framhäver den apokalyptiska miljön ännu mer. Tom Hardy är perfekt för rollen som Max, jag är väldigt glad över att det ska komma en uppföljare. Och dessutom, Mad Max Fury Road är årets bästa film! Hittills. Trailern kan ni se här. Filmen får 5 av 5!
 
Big Eyes:
Intressant handling, ganska så kort men bra film. Den baseras på en sann historia vilket gör hela filmen ännu mer sorgligare. Man känner en enorm medkänsla för huvudkaraktären, Margaret Keane som spelas av Amy Adams, det är väldigt bra framställt av både Tim Burton och Adams. Miljön kändes väldigt typisk-Burton och det gillar jag verkligen - det känns som att det var länge sen man såg en Tim Burton film så nu kände man sig hemma igen. Jag har svårt att digga Christoph Waltz som skådespelare, han är likadan i varenda roll han får verkar det som. Filmen i helhet är en film som man kan se om man inte orkar med med en längre film än 1,45. För tiden går snabbt när man ser denna, man blir väldigt insatt. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5! 

BERLIN #4

 

Day 27 - Favorite classic movie

 The Godfather(1972) dir. Francis Ford Coppola
 
“My father is no different than any powerful man, any man with power, like a president or senator.” 
Do you know how naive you sound, Michael? Presidents and senators don't have men killed.
Oh. Who's being naive, Kay?
 
 
 
 

Reviews part 105

 Child 44:
Kritikerna kan dra åt helvete här. De är riktigt butt-hurt bara för att den är politisk. Men måste bortse ifrån det, det är en film, men om jag hade en sådan politisk inställning mot filmen så hade jag nog inte heller gillat den. För visst, den generaliserar ryssland väldigt mycket men samtidigt så är det gradvis sanning. Men nu glömmer vi det och försöker hålla själva filmen i fokus på helheten. Tom Hardy var grym, han gjorde sin ryska dialekt väldigt bra. Gary Oldman känns bara vara som ett känt namn på filmen och var inte med så himla mycket, lite tråkigt för han är ju fantastisk. Dock var hans dialekt inget vidare men det får man ta. Noomi Rapace gjorde väldigt bra ifrån sig, man ser verkligen hur hon växer som skådespelerska i varje nysläppta film hon är med i. Hon är på en god väg. Filmen i helhet var väldigt bra. Handlingen var intressant och spännande, men innan filmen förstod jag inte riktigt att filmen skulle vara en ungefär som en polis thriller. Trodde det skulle handla om något helt annat men jag läste väl inte så noga om den. Den är defintivt värd att se! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
Kingsman - The Secret Service:
En barnslig version av James Bond möjligtvis? Ja, om de hade gjort ett seriöst manus och haft en bättre plot så hade den blivit väldigt bra. Colin Flirth är perfekt för sin roll och det fanns otroligt många coola fight-scener med honom men det räddar inte filmen. Jag är faktiskt ganska besviken över filmen, jag trodde den skulle vara riktigt bra men den var väldigt löjlig. Kanske folk som inte har sett på Agent/Bond-filmer skulle tycka den här var bra men det blev bara för mesigt. Jag tycker ändå att det är en cool bakgrund till handlingen och dessutom finns det väldigt snygga dialoger i filmen som tyvärr skadas om komedin... det är ingen superbra film med det är inte superdålig film heller. Den går att se, absolut, i helhet är den ganska underhållande. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

BERLIN #3

Entry #404

Endast tre dagar skola den här veckan, superskönt. I torsdags på kristi himmelsfärd åkte jag över till Rosina och så hade vi lite lunch + teaparty. Vi skulle igentligen ha picknik men det är skit väder här uppe i Stockholm så det blev inomhus picnik. Kind of. Sen åkte vi in till stan för att se Mad Max: Fury Road. Jag säger bara, wow. Sen lurade vi oss in på Kingsman. Score. Två filmer efter varandra. Efter det slaggade hon hemma hos mig och på morgonen stack vi iväg på ikea brunch som var ett fiasko om jag må tillägga det. Sämsta ikea brunchen jag har varit med om. Och jag har gått flera antal gånger. Det var en besvikelse. 
Idag blev det bodycombat vid elva med Alicia, och nu är jag hemma och ska förbereda lite Spagetti Bolognese. Arrivederci!
 

Reviews part 104

Avengers - Age Of Ultron:
Age of Ultron? Nja. Det kändes mer som Age of Avengers. Jag menar, det fanns inte jätte mycket ultron med i den här filmen som det kunde ha varit. Filmen var 2,20 lång med en ursprunlig tid på över 3 timmar. Otroligt mycket handling måste ha försvunnit med det. Jag är glad att Joss Whedon bestämde sig att inte göra två de andra kommande avenger filmerna, även fast han leverade en klockren första film så levera han inte en klockren uppföljare. Detta är nog det enda som jag var missnöjd med, men filmen var ändå väldigt schyst. Jag älskar Ultron, han är riktigt badass som en skurk. Min favorit avenger måste nog vara The Vision vid sidan om Thor. De har introducerat The Vision otroligt bra, det var jag glad över. Om de hade lagt en extra halvtimme på Ultron hade jag nog gett den en klockren femma. Men som sagt så kändes filmen mer som en start på avengers eftersom de la till några nya och det kändes som att det bara handlade om de. Dessutom är jag förvirrad över hela Black Widow-Hawkeye storylinen som existerade i alla andra filmer men var helt borta i denna. Nu är det en mer Black Widow-Hulk storyline. Jag hoppas de förklarar det här lite mer i Civil War eller de två andra kommande avengers. Första filmen var definitivt bäst, helt klart! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
Inherent Vice:
 Jag vet helt insatt den första timmen men sen blev allt segt och tråkigt. Handlingen har potential, den är otroligt intressant men det kändes som att filmen bara gick runt i cirklar och kom aldrig fram till något. Jag brukar gilla sådana här typ av filmer som handlar om droger och är samtidigt väldigt sega för att de bygger upp till något, men nej, den här försöker hela tiden bygga upp något i stunden. Det funkade inte riktigt så. Filmen är dock väldigt speciell, ganska unik i sig. Men det kändes lite som en Quentin Tarantino film på sättet den var filmad och miljön, lite oorginellt på den sidan för att vara en sådan typ av film. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

Book review pt.12

 
The Picture of Dorian Gray är en bok utgiven 1890 av Oscar Wilde. Boken utspelar sig i England där vi får följa Dorian Gray, en ung och vacker men naiv man. Han mötes av en konstnär, Basil Hallward, som målar ett portätt av honom. Under denna möte så träffar Dorian även på Lord Henry Wotton som är en mystisk men trevlig man, fast det han inte vet är att Wotton kommer förändra hela hans liv. Dorian ser upp på sin skönhet genom poträttet och önskar då att han aldrig åldras för att istället låta poträttet åldras. I efterhand märker han att sin önskan har gått i uppfyllelse och hans skönhet kvarstår medans poträttet visar hans sanna jag. Dorian lever sitt liv i synd och lust med sin skönhet i största prioritering, men sedan märker han att porträttet inte bara visar hans fysiska åldrande, utan även hans mörka själ. Alla onda handlingar som Dorian har gjort visas nu i porträttet medans Dorian ser lika oskyldig ut som han gjorde innan det målades. Trots detta medvetande håller han tavlan gömd och ser inte den som ett problem, men tiden går och han blir allt mer orolig för dens upptäckt. Samtidigt blir hans synder allt fler, det gör honom alltmer desperat samtidigt som han får ett sämre samvete. Tillslut bestämmer han sig att den sista lösningn är att göra av sig med tavlan...
Jag förstår bokens budskap och mening vilket ger liv till handlingen men samtidigt så fanns det ingen spänning i boken. Det kan vara så för att jag vet hela historian bakom Dorian Gray innan jag läste den, men det var mer filosofiskt tänkande i boken mer än något skönlitterärt. 
Favoritcitat: “Humanity takes itself too seriously. It is the world's original sin. If the cave-man had known how to laugh, History would have been different.” 
Boken får 6 av 10 stjärnor!

Day 26 - A movie you recently saw on the cinema

Child 44.
"There is no murder in paradise."
 


 

BERLIN #2

Reviews part 103

Dogville:
En film av Lars Von Trier, en favorit regissör men defintivt inte en av mina favoriter från honom. Det märks helt enkelt att den här filmen inte är för alla. Den var väldigt lång och utdragen - filmad som en teater fast på film. Det blir inte så bra. Jag tror att den har funkat som en riktig pjäs, när man sitter i publiken och känner den atmosfären men det går ine lika bra genom att bara se det på en skärm. Det sänder inte samma signaler. Men i helhet så är historian bakom handlingen suverän såsom budskapet. Den är hård men på en mjukt och långsamt sett för att få oss som publik att ta in de handling för handling. Det är ingen film jag vill se igen, om det vore en riktig teater så hade jag nog gått och sett den igen för i det stora hela så var allting bra bara att det inte funkade som en film. Ta risken och se den, men ni kommer nog stänga av efter mindre än 20 minuter. Trailern kan ni se här. Filmen får 2,5 av 5
 
Cake:
Jennifer Aniston är chockerande bra och hon visar att hon kan göra något annat än komedi. Det är svårt att dra ut henne ur komedi-genren men nu lyckas man. Allting med filmen var bra förutom handlingen. Handlingen var ganska dum. Karaktären som Aniston spelade var väluttänkt, hade bra bakhistoria, osv. Men handlingen lät inte karaktären göra något speciellt. Det var en död handling. Det kändes som schack utan att flytta på spelpjäserna. Man ville att det skulle hända något stort och tragiskt men det började bara direkt på något stort och tragiskt vilket ledde till att hela filmen bara gick runt med en kvinna som bär på depression, med ingen mening. Lite tråkigt men det var faktiskt en film som gick att kolla på. Den hade sina delar då underhållning fanns men det var inte tillräckligt. Om de hade gjort filmen större och mer handlingsrik då hade nog Jennifer Aniston suttit på sin första oscarsnominering. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

Entry #398

 
I torsdags var det uppspel för pjäsen, En Ö I Valhall som vi intenstivt har jobbat med i två veckor. Efter stress och sömnlöshet så var allting värt det. Sån himla fin grupp med så många roliga och trevliga människor. Allting gick dessutom bättre än på genrepet - från min sida ialla fall. Det känns konstigt att man inte kommer träffa den här gruppen längre eftersom jag orginellt går i tensta och jag hoppade bara in hos de i hässelby för de behövde folk i sin pjäs. Lite tråkigt faktiskt, men jag hoppas jag får träffa de igen och kanske hoppa in igen någongång. Troligtvis ska vi kanske spela upp den här pjäsen igen i höst fast i Tensta(yees, större scen och teater woho). Fick blommor och vin av far, mor och syster min. Sen var såklart mina bros där, Alicia och Rosina. 
Fan va kul det var. Och nu är det över. Helt oförgömlig upplevelse. 
 

BERLIN #1

Första dagen gick vi runt i Berlin för lite sevärdheter. 6 april.
Vi gick till en soviet memorial, ett judisk monument, judiska muséet, checkpoint charlie, berlin muren och brandenburg tor. Fler bilder kommer senare.
 

Entry #396

Fruktansvärt dålig uppdatering, jag vet. Men det är mycket på gång nu. Sista månaden i skolan - massor av prov, träning och sen teaterpjäsen som jag ska vara med i. Efter torsdag tror jag allting har lugnat ner sig lite eftersom pjäsen spelas upp då och efter det så är det inte lika mycket att tänka på. Det är mycket åk fram och tillbaka, repliker som ska tränas in, osv. Men nästa vecka är det nog lugnt förutom att nationella provet i matte är i sikte. Fyfan. 
Vad har hänt i mitt liv annars då? Jo, i lördags blev det en trevlig shopping+bio dag med Rosina. Fick med mig hem några fynd som har gjort mig pank - bilder nedan. Vi käkade på lilla capri på kvällen, mums. Efter det gick vi på bio vid nio tiden och såg Child 44. Jag säger bara, skit i vad kritikerna säger. De är riktigt butthurt. Gå och se den. Lördagen blev väldigt lyckad ialla fall, allting var on point så det var en riktigt bra dag. 
Köpte resa till Liseberg i fredags också, jag och Alicia far återigen till Göteborg i Juli. Så jävla taggad. Och den här gången är det Gothia Towers som gäller med... frukostbuffe. Mmm!