Day 17 - The best movie you saw during the last year

Interstellar
 

Reviews part 95

 Marie Antoniette:
En film regisserad och skriven av Sofia Coppola som är dotter till Francis Ford Coppola(The Godfather, Apocalypse Now). Det märks att film-talangen går i släkten och den här filmen avgörde Sofia Coppola som min kvinnliga favoritregissör. Tidigare har hon gjort Lost In Translation som är en riktigt bra film vilket hon vann en oscar för. Både den och den här filmen känns väldigt udda vilket är bra. Den sticker ut och känns modern även fast själva handlingen utspelar sig på 1700-talet, det är svårt att göra en sådan film bra. Men i helhet så var filmen ganska så bra, den var dock lite slö och handlingen var inte så jätte intressant. Men jag beundrar hur filmen har gjorts och vad den vill säga, det är en film som går att se på. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Brothers:
Lite smått besviken på filmen. Jag vill ha den mer dramatisk och mörk, men den kändes lite för kort och enkel för handlingens skull. Jag tycker Jake Gyllenhaals karaktär skulle fått en större och mer betydande roll, han var inte fokusen i filmen vilket är förstårligt men han borde varit en del av fokusen. Tobey Maguire är riktigt bra i filmen, wow säger jag bara. Underskattat framträdande, men om de hade lyft upp filmen och fyllt den med mer drama och dyster så hade den nog blivit en oscars-film och där hade Tobey fått en oscarsnominering. Just nu lyfts hela filmen upp av bra skådespelare som Jake, Tobey och Natalie Portman. Jag kan inte tro att den skulle varit bra utan de. Men filmen är intressant och ganska underhållande, den fungerar att se på! Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

Book review pt.11

 
Dark Places är en bok utgiven 2009 av Gillian Flynn. Boken handlar om Libby Day som äldre och när hon var sju år blev hennes mamma och två systrar mördade i "Den satanistiska uppoffringen" i Kansas. Hon överlevde och vittnade om att hennes femton-åriga bror, Ben, var mördaren. 25 år senare, när "The Kill Club", en hemlig grupp som är besatta av ökända brott, hittar Libby och ger henne detaljer och bevis på att Ben inte mördarde hennes familj. Libby är pank så hon går med på att möta de för pengar. Samtidigt bestämmer hon sig att för pengar ska hon återansluta sig med människorna från den kvällen och sedan rapportera tillbaka till The Kill Club. Libbys undersökning tar henne från sjasikga strippklubbar i Missiouri till ett övergivet hus i Oklahoma, där den ofattbara sanningen kommer fram och Libby finner sig återigen tillbaka där hon började - på flykt från en mördare. 
Gillian Flynn är en speciell och extraordinär författare för våran tid. Med tuffa ord och bra struktur får hon fram en riktigt bra thriller. Halvvägs in i boken förstod jag direkt vem mördaren var, vilket var lite tråkigt men jag tänkte bara logiskt. Dock var det en till sak som jag inte förväntade mig men det var en tråkig tvist. Ska inte spoila något, ni får helt enkelt ta och läsa den. 
Favoritcitat: "I have a meanness inside me, real as an organ"
Boken får 10 av 10 stjärnor!
 

Day 16 - A movie you could watch on repeat

Scarface

 

Reviews part 94

 Requiem for a dream:
Jag blev väldigt imponerad av filmen faktiskt. Sättet den var gjord och hur de hade filmat allting, det var väldigt orginellt. Filmen är ganska sjuk men väldigt speciell, jag tror inte man har sett något liknande i någon annan film. Jag gillar Jared Leto i filmen, jag har sett honom två gånger tidigare och det är i American Psycho(inget speciellt framträdande där) och i Dallas Buyers Club(väldigt duktig oscarsvinnande framträdande). Han var faktiskt riktigt bra i filmen och han är väldigt ung också vilket får mig att tänka att han skulle vara lite B eftersom han inte direkt är en skådespelare i första hand just på den tiden men det fungerade riktigt bra. Filmen i helhet är definitivt en film man ska se, den är rätt så kort så man blir helt inne i den. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
Carlito's Way:
Andra filmen med Al Pacino regisserat av Brian DePalma, den första var ju scarface och jag måste säga att om man jämför de två så var den här inte alls lika bra. Så jag blev lite besviken men i helhet så var filmen ändå bra, men den kändes lite för romantisk. Det är en kriminal thriller men den höll inte alls den genren. Huvudkaraktären var allt för känslig och kärleksfull som sprang runt och jagade efter en brud. Det tog över lite i handlingen och poängen med historian blev orelevant när det försvann i bland all det romantiska. Lite tråkigt men jag gillade ändå filmen, bara lite besviken att den inte höll måttet men det får man väl ta. En tredje film gjord av DePalma med Al Pacino kommer ut 2016 så då får man hoppas att den är bättre! Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

Entry #372

Igår var det ingen skola, en lektion inställd vilket fuckar hela dagen eftersom det bara är två lektioner på fredagar så då skippa jag hela dagen. Det blev en brunch på Ikea istället med Dylan som jag samtidigt köpte flyttkartonger. De ska byta ut fönster i hela lägenheten på måndag så jag behöver lådor för att packa ihop allting. De ska vara 2 meter fritt ifrån fönstret... men jag blev klar i fredags och imorse med det så jag behöver inte tänka på det längre. Senare på kvällen blev det först zumba och efter det blev det lite sent födelsedagsfirande för Madde med Dylan också. Vi käkade plankstek på en resturang, dålig service där i början men det blev väl okej senare. Efter maten beställde vi lite nachos som tilltugg och Madde testade att köpa tre shots. De hade kollat legg på Madde och Dylan innan eftersom de hade köpt cider/öl till maten medans jag bara tog vatten. Men när de kommer ut med shotsen så har servirtösen glömt att han inte kollade legg på mig så han serverade en shot. Haha, så fail. Men då fick man sin första olagliga shot för 84 kr, så ovärt men det var intressant. Vi gav våra presenter till Madde vilket var ett "startpaket" till kvinnolivet. Jag tror ni fattar. 
Nu är det lördag och äntligen helg! Så himla skönt. Rosina är här och vi ska ha filmkväll, vi ska käka kotlett och jag har inte ätit det på ett och ett halv år. Det ska bli intressant. Anledningen till att jag inte har ätit det är för att jag tycker inte det är gott längre men jag blev lite sugen på det nu. Adjö!
 

Entry #371

Det var länge sen man skrev ett riktigt blogginlägg så jag tänkte väl att det var dags. Det händer inte så mycket om dagar mer än skola känns det som. Men idag fick jag reda på att min pappa inte kunde åka till Berlin i påsk(resan som jag köpte i julklapp) så det blev lite ändringar. Dylan fick hoppa in istället som huvudresenär på hotellet, en sån tur att man kunde ändra namnet där. Sen såklart får Dylan köpa en ny flygbiljett... jag köpte inga garantier eller avbokningsförsäkring så ja. Men jag räknade inte med att det här skulle hända, trodde inte alls det skulle bli så. Men nu åker jag och Dylan till Berlin under påsklovet, det kommer bli kul det :) 
Förövrigt är det inte mycket annat... ska testa ett nytt sats pass ikväll, cinema cycling. "Cykla längs austrialiska kusten" - intressant. Arrivederci!
 

Day 15 - A heartbreaking scene


 
The Godfather: Part Two
Michael finds out that his brother betrayed him.

Reviews part 93

Heat:
Tror jag såg den här filmen för lite mer än ett år sen och då stängde jag av för den var för lång. Den var bra men lång. Ungefär 3 timmar. Men nu har jag blivit så van med överdrivet långa filmer så jag gav den en ny chans. Tiden bara flög förbi och det kändes inte alls som tre timmar. Den var riktigt spännande och intensiv, jag ville nästan att den aldrig skulle sluta. Jag älskade hur båda två huvudkaraktärerna som spelades av De Niro och Pacino var likadana fast på ett annat sett. Det var meningen med filmen och det var lite kul att se hur de lekte med karaktärerna på det settet. De lyckades plocka fram en riktigt schyst film med Al Pacino, Robert De Niro och Val Kilmer. Verkligen, se den! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
The King's Speech:
Jag har faktiskt bara sett Colin Firth i en film innan och det var Magic In The Moonlight. Jag tycker han är en riktigt bra och intressant skådespelare, väldigt annorlunda vilket är mycket positivt. Det är sådana man dras till. I den här filmen gör han ett riktigt bra framträdande och vann även en oscar för sin roll. Det förtjänade han verkligen och filmen i helhet var väldigt bra. Filmen vann också en oscar för bästa film, det var lite och ta i men det var kanske inte var så hårda motståndare det året. Men filmen var känslosam, förstålig och spännande. Det var intressant att följa huvudkaraktärens utveckling med sin sjukdom. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

Day 14 - Your favorite quote from any movie

Jävligt svårt men jag tar den första filmen som kom upp i hjärnan.
Devil's advocate.
"Let me give you a little inside information about God. God likes to watch. He’s a prankster. Think about it. He gives man instincts! He gives you this extraordinary gift, and then what does he do, I swear for his own amusment, his own private, cosmic gag reel, he sets the rules in opposition. It’s the goof of all time. Look but don’t touch. Touch, but don’t taste! Taste, don’t swallow. Ahaha! And when you’re jumpin’ from one foot to the next, what is he doing? He’s laughin’ his sick, fuckin’ ass off. He’s a tight-ass! He’s a sadist! He’s an absentee landlord. Worship that? Never!"
 

Reviews part 92

 American Sniper:
Inte för att jag hade någon bra förväntning för filmen. Tyckte redan innan att den verkade ganska löjlig och att den är helt överhypad så som Bradley Cooper's oscarsnominering. Tog ett dumt val och såg den på bio, men det kanske var tur för jag hade nog stängt av den om jag hade sett den hemma. Jag ska inte överdriva, den var inte jätte dålig men den var så löjlig. När filmen var klar så brast jag ut, nää! vad fan? Jag gick ifrån biosalongen med tanken, jaha och? Jag gillar inte sådana filmer. Filmer som inte ger mig någoting i utbyte. Det var bara en stor jaha, OCH...? Onödig film att ens göra. Men okej, för er som ser film som inte är så kräsna, så är den nog rätt underhållande och går att se. Den var helt okej, men jag förstår inte vitsen med att göra en sånhär film. America, you are not heroes. Don't even try. Fury är också en sådan film som försöker visa att USA är hjältar men samtidigt inte på det sättet som den här filmen gjorde. Fury hade mer balans och känsla vilket gjorde det en spektakulär film. American Sniper var bara rent ytligt. Trailern kan ni se här. Filmen får 2,5 av 5!
 
A dangerous method:
En applåd för Keira Knightley. En väldigt underskattad främträdande som borde ha blivit oscarsnominerad. Tillskillnad från hennes oscarsnominerade roll i The Imitation Game(som btw, inte alls var något speciellt) så borde hon blivit uppskattad för denna. Men filmen var jag besviken på för de kunde ha gjort den riktigt bra. Den var kort och de försökte skynda på handlingen kändes det som. Dessutom gjorde de Sigmund Freud som en riktig asshole och det känns lite väl för starkt. Jag vet att alla hans psykologiska teorier är kopplat till sexualitet och vissa av de är faktiskt sant, men inte alla, såklart. Men han var väldigt fast på att allt psykologiskt har något med det sexuella att göra och då hade han väl en speciell karaktär... men att han framståd som elak och dryg tror jag inte en sekund på. Visst är alla det i nån period men de skapade hans personlighet som väldigt bitter och arg. Men i det stora hela så är det en intressant film som är värd att ses! Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5

Day 13 - Your favorite romance movie

Before Sunrise
 

Reviews part 91

The Humbling:
En film med väldigt udda och orginell handling. Jag tror faktiskt att om de hade satsat med på produktionen och filmat den mycket bättre så skulle den varit bättre. Men på något sett så var hela filmningen och klippningen så B så att det störde hela handlingen. Men hela filmen lyftes upp av Al Pacino's framträdande och är nog en av hans mest underskattande framträdanden. Riktigt bra och han har fortfarande magin i sig. Ibland kändes det som att rollen var nästan skriven för honom, för vissa grejer i själva karaktären stämde in på honom vilket kändes lite skumt. Jag vet inte om det var menat, men det kändes som att han verkligen var karaktären. Antingen bara bra skådespelare eller väldigt lik. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Changeling:
 En mycket sorglig och hemsk oscarsnominerad framträdande från Angelina Jolie. Hon spelade väldigt bra men vann inte priset, då måste det har varit en väldigt tuff motstånd. För hon var riktigt bra och man förstod karaktären, man kunde relatera till känslan även fast man aldrig själv varit i den situationen. Första filmen jag har sett ifrån Clint Eastwood, hm. Inget fan, filmen var inte exakt klockren men den var bra. Jag gillade ljus sättningen och hela scenmiljön. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

Day 12 - Your favorite animated movie

Reviews part 90

Horrible Bosses 2:
Filmen har ganska underhållande, en typisk komedi. Jag sitter inte och dör av skratt men det var underhållande och fungerar att kolla på, visst skratta man kanske lite då och då. Det var kul när många kända som Kevin Spacey och Jamie Foxx dök upp lite här och där. Jag hade inte kollat upp filmen ordentligt innan så jag var chockad när Chris Pine dök upp och hade en relativt stor roll. Han är så dreamy. Det gjorde filmen ännu mer underhållande. I det stora hela så är filmen bra för en komedi. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Serpico:
Baserad på en sann historia med en riktigt stark huvudperson vid namn Frank Serpico. Han kämpar för att vara en ärlig och trotjänande polis men det är svårt när hela polis-styrkan är korrupt. En hemsk historia som borde öppna ögonen för alla, inte bara på den tiden där filmen utspelades men även idag. För det finns otroligt många poliskårer som är korrupta idag och bland de finns det sådana som vill göra rätt men blir förtryckta. Filmen i helhet var bra, lite seg ibland men det är verkligen värd att kolla på! Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

Day 11 - Your favorite movie from your childhood

Definitivt Törnrosa från 1959.

MALMÖ

Lite bilder från Malmö resan.
Hela tågresan spenderades i bistron med kortlek och fika. Mys. 

Reviews part 89

Whiplash:
Jag klarar verkligen inte av musik filmer för de är alltid så tråkiga, långdragna och löjliga. Det var bara musik i den här filmen kändes det som och därför blev jag inte så dragen till filmen som jag kunde ha blivit. Det enda som var höjdpunkterna för mig i filmen var manuset och framträdanderna från skådespelarna. J.K. Simmons vann en oscar för sin roll. Hm. Han är likadan i varenda film så jag tyckte inte han skulle vinna, det fanns så många bättre i den nomineringen. Men ja, det var ju inte dåligt, bara ett standard framträdande från Simmons. I helhet så var filmen bra, det fungerade att att se på. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
The Disappearance of Eleanor Rigby - Him:
 Filmen är uppdelad i tre delar utifrån olika perspektiv. Första heter him, efter den kommer her och sista heter them. Nu såg jag Him och jag tyckte filmen var helt okej. Den var inte så speciell. Ganska kort, lätt handling men med bra skådespelare. Jag kommer defintivt ta och se de två andra men när vet jag inte, de kommer inte prioriteras på filmer att se men jag vill ändå se de för man vet aldrig om de är bättre gjorda för att det utspelas från ett annat perspektiv. Det är en fin kärlekshistoria men den blev ganska deppig och jobbig, man slutade känna medkänsla med karaktärerna. Man kände bara "ugh, get over it." Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

Entry #359

Nu är man hemma från Malmö! Blev inget bloggande, var lite alltför upptagen än väntat. Det blev mycket städande typ 10 timmar varje dag och vi blev nästan klara till fredag kväll så Rosina fick sin betalning vilket var en tre-dagarsbiljett till Sweden Rock. Det var det som var hela meningen. Riktigt najs! Det var kaotiskt också och förjävligt, jag lovar att vi fyllde mer än 20 sopp påsar. 
Även fast städningen tog upp nästan hela resan så hann jag klippa mig på torsdag morgon och sen städade vi två timmar. Efter det gick vi och käkade turkisk buffé, det är så himla gott! Det måste vi göra igen. På fredag blev det arabisk buffé som förut var gott men har nu blivit väldigt dåligt. Besviken men dit går man inte igen ialla fall. På lördag blev det massa slutstäd och så hann vi se American Sniper på bio där på kvällen. Det var ialla fall väldigt kul även fast det var mycket städ, men det var kul under städningen också. Igår så försökte vi få bort spindlar från väggarna/taket och då ramlade en på golvet så Rosina sprang ut och kastade sig över trapporna utanför lägenheten. Måste nog lägga ut en bild på det bara så att ni förstår, det såg bara för jävla roligt ut.