Reviews part 83

Ouija:
En ny skräckfilm som släpptes förra året. Filmen var bra gjord, den var filmad riktigt bra och den kändes inte B alls. Men manuset och några av skådespelarna var riktigt dåliga. Även det så gillade jag handlingen men den var inte läskig eller på topp, men det var en kul idé. Sedan så var karaktärerna så lätt gjorda - dem tänkte inte riktigt på de och de var slappt gjorda. Ex. Tjej nr 1 och nr 2 är väldigt nära vänner. Tjej nr 1 dör, tjej nr 2 sörjer men efter 2-3 dagar så är hon glad, pigg och ser riktigt fräsch ut. Helt orealistiskt, det skulle aldrig hända. Om jag var regissören så hade jag fuckat upp tjej nr 2's psyke och använt mig av det. Det störde mig väldigt mycket att tjej nr 2 inte riktigt hade några känslor efter några scener. Trailern kan ni se här. Filmen får 2 av 5.
 
 
Donnie Brasco:
Johnny Depp och Al Pacino i samma film - kan det bli bättre? Älskade kemin mellan de två, ett sånt bra skådespelarpar och förhållandet mellan karaktärerna blev oerhört autentiskt. Filmen baseras på en sann historia, och åh - är svag för sådana filmer. Otroligt intressant film, visst, men ibland var den en aning seg. Ibland var handlingen ganska rak och tvistarna slutade komma, filmen blir då lite förutsagd. Jag gillade Al Pacino's karaktär, en liten gullig gubbe som sa så roliga saker. Regissören gjorde ialla fall ett bra jobb, man kände medkänsla med karaktärerna och man förstod vad filmen gick ut på. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

Day 01 - Your favorite movie

Hatar alltid den här frågan. Jag kan aldrig säga min absoluta favoritfilm för alla är så olika... men vi kör på den filmen som jag för första gången i mitt liv blev helt tagen av. Mestadels pga manuset och Heath Ledger. Sen att det var Batman var bara ett stort plus. 
The Dark Knight.
 

30 day movie challenge

Har aldrig gjort en movie challenge... tror jag?! Har gjort Marvel/DC challenge men aldrig film... eller? Om jag har gjort en så var det nog nog väldigt länge sen och en annorlunda challenge. Så nu kör vi på den här, tröttnade på den gamla.
 
Day 01 - Your favorite movie
Day 02 - The last movie you watched
Day 03 - Your favorite action/adventure movie
Day 04 - Your favorite horror movie
Day 05 - Your favorite drama movie
Day 06 - Your favorite crime movie
Day 07 - A movie that makes you happy
Day 08 - A movie that makes you sad
Day 09 - A movie that you know practically the whole script of
Day 10 - Your favorite director
Day 11 - Your favorite movie from your childhood
Day 12 - Your favorite animated movie
Day 13 - Your favorite romance movie
Day 14 - Your favorite quote from any movie
Day 15 - A heartbreaking scene 
Day 16 - A movie you could watch on repeat
Day 17 - The best movie you saw during the last year
Day 18 - A movie you saw recently
Day 19 - Your favorite actor
Day 20 - Your favorite actress
Day 21 - Best trilogy
Day 22 - A perfomance that touched you
Day 23 - Your favorite character from any movie
Day 24 - Favorite documentary
Day 25 - A movie that no one would expect you to love
Day 26 - A movie you recently saw on the cinema
Day 27 - Favorite classic movie
Day 28 - Movie with the best soundtrack
Day 29 - A movie that changed your opinion about something
Day 30 - Your least favorite movie

Book review pt.9

Tender is the night är en bok utgiven 1934 av F. Scott Fitzgerald. Boken utspelar sig i en hedonistisk överklass i Europa under 1920-talet. Nicole Warren, som är både rik och schizophren, blir kär i Dick Diver - hennes psykiatiker. Boken handlar om deras oroliga äktenskap och deras väncirkel som är en grupp av överklass och vackra människor, olyckliga kärleksaffärer, dueller, incest och problem som skapas när man har bra förmögenhet. Handlingen är uppdelad i tre delar, den första delen var lite seg men man kom in i det efter ett tag. Andra delen var min favorit då det hände mycket mer och då utspelades det lite mer om Nichole's schizophreni. Tredje delen var inte så lång men den var tråkig i början, sen blev slutet riktigt intressant. Boken gick lite upp och ner faktiskt, men det är fortfarande en väldigt bra bok. Jag skulle dock inte säga det är Fitzgeralds bästa verk, men det är en av de. The Great Gatsby är nog den bästa jag har läst hittils av honom. 
Favoritcitat: “People living alone get used to loneliness.” 
“Actually that’s my secret — I can’t even talk about you to anybody because I don’t want any more people to know how wonderful you are.” 
Boken får 7 av 10 stjärnor!

Reviews part 82

Dog Day Afternoon:
Baserad på en sann historia om ett bankrån i New York som går helt fel. Bara det lockade mig till att se filmen, gillar filmer som baseras på sanna händelser! Sådana brukar vara riktigt bra. Den här filmen var rolig, intensiv och fylld med realism. Det var konstigt att se Al Pacino spela en fuck-up när man har sett gudfadern och scarface, men han gör alltid det så bra. Man ser så stora skillnader mellan karaktärerna han spelar och det är så man anser en till en fantastisk skådespelare. En kamelont. I helhet är filmen riktigt bra, det finns så många tvistar på väg till slutet och det är det som blir intressant med filmen. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
Catch me if you can:
Jag har aldrig riktigt fastnat för Steven Spielberg som regissör även fast han har gjort två riktigt bra klassiker(Jurassic Park, E.T.) som jag gillar. Jag finner bara inget som står ut med honom men i den här så tänkte jag, är det verkligen Spielberg som har regisserat denna? Det visar mer variation på hans talang, vad han kan och vad för typ av filmer han vill göra. Jag gillar regissörer som inte står still med en genre vilket jag tycker Spielberg gör ibland, men inte den här gången. Filmen är baserad på en sann historia - oerhört intressant. Leonardo DiCaprio är riktigt bra, här höll han måttet till skillnad från Blood Diamond som jag såg för nån vecka sedan. Filmen i helhet är en som man måste se, den är grym och strålande bra. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

27. Dom bästa TV/Data-spelen jag har spelat

Left 4 dead 
The Lord of the rings online
Call of Duty: Modern Warfare/Advance Warfare
The Godfather II
Batman Arkham Asylum
 

Entry #333

Ny start på veckan. Har gjort matte hela dagen känns det som, men nej, hade först matte lektion i en och en halvtimme. Sen var media-läraren sjuk som vanligt så vår mattelärare tog över och då blev det mer matte. 
Igår var jag på en provdag på ett jobb, det var gick väldigt bra så nu har jag ett jobb! Varje söndagkväll och kanske även tisdagkvällar. Äntligen har man fått ett schyst extrajobb. 
Annars har det inte hänt så mycket. Skulle köpa biljetter idag till Marilyn Manson i köpenhamn... och så var det slutsålt. Fan. Får försöka hitta nån biljett kanske sådär om några månader om det kommer ut något billigt annars får jag ju se honom i Gröna Lund. Fan, jag som var taggad för att se honom två gånger. 
Strax ska jag sticka iväg till teaterkursen så hare gött! x
 
Slänger in en bild på mig och Rosina, kolla gärna in hennes blogg här. Även fast hon uppdaterar dåligt...

Reviews part 81

Devil's Advocate:
Jag tror inte att den här filmen var ämnad till att vara en skräckfilm men man kan nästan tro det efter ett tag. Det kändes som en bättre version av Rosemary's Baby(1968) och hade faktiskt en intressant handling. Jag hade hoppats på lite mer Al Pacino i filmen eftersom han hade en ganska betydande roll, men aja låt gå. Keenau Reeves framträdande var ändå en bra ersättning till det och jag vet inte om filmen skulle ha funkat utan riktigt bra skådespelare. Jag älskar ironin samt den bakvända sanningen på hur livet fungerar, som dem berättar i filmen. Ganska schyst film! Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
Magic in the moonlight:
Det var inte Woody Allen's sämsta film men... eller? Det kanske var det. Det är en fin handling med ett bra manus, men den höll bara inte som en film. Jag skulle faktiskt tro att den skulle blivit bättre om den skrevs till en bok. På något sett så var det allt för tråkigt och segt för att se det på en film. Det är en komisk och djup sanning i handlingen men jag tror den skulle blivit mer älskad som en bok. Jag är ganska besviken men Woody Allen har inte tappat sin magi än ialla fall. Ibland blir det såhär, han gjorde ändå riktigt bra filmer 2011(Midnight in Paris) och 2013(Blue Jasmine). Vi får väl hoppas att han nästa film som släpps iår är mycket bättre. Trailern kan ni se här. Filmen får 2 av 5!

26. 5 favorit skådespelare

Daniel Day-Lewis, Tom Hiddleston, Al Pacino, Heath Ledger, Gary Oldman.

Fated, Faithful, Fatal

I'm feeling stoned and alone
like a heretic
and I'm ready to meet my maker
 

Reviews part 80

The Imitation Game: 
Benedict Cumberbatch har fått en oscarsnominering för denna roll. Väldigt välförtjänat kan jag säga! Men kommer han vinna? Det är svårt. Han har oerhört starka motståndare i samma kategori. Men jag skulle velat se honom vinna, det förtjänar han absolut. Filmen var väldigt bra, sorglig och intenstiv. Den kändes som att 1 timme och 30 minuter var intensiva och mest något som ska bygga på till en slutsats. När det kom till dem sista 20 minuterna så var det bara rakt av sorgligt. Oerhört många känslofyllda scener - Cumberbatch fångar publiken med sitt framträdande och man känner medkänslan med karaktären. Slutet i sig var bra och det passade filmen, men jag hade velat sett en starkare final för filmen. Trailern kan ni se här! Filmen får 4 av 5.
 
 Blood Diamond:
Filmen gick rakt in i handling vilket är ett plus! Det är mycket bra när en regissör kan hantera en sådan start så smidigt. Men när man väl kom i handlingen så blev filmen seg, och inte bra-seg heller. Det kändes lite löjligt och utdraget efter ett tag, men det är fortfarande en ganska bra film. Bra historia, bra skådespel men det är inte Leonardo DiCaprios starka sida vi ser här. Det här är nog första gången jag tyckte att Leonardo inte höll måttet. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

24. En sommarbild

 
En bild från Alicia's fina bild montage på väggen. Tyckte det var en fin sommarbild.

Reviews part 79

A walk among the tombstones:
Återigen kommer det en typisk Liam Neeson-film. Hur orkar de? Men jag gillade historian bakom filmen, det var en bra idé om dem inte hade gjort den till en typisk Neeson-film. Jag har nästan redan glömt bort halva filmen så den var inte så värst utstickande. Jag vill ge den poäng för ett bra handling och bra cinematography. I helhet så är det ingen film jag skulle rekommendera. Trailern kan ni se här! Filmen får 2 av 5.
 
The Panic In Needle Park:
Al Pacino's allra första film, 1971. Jag är riktigt imponerad. I sitt allra första film jobb så brukar man oftast ha några svagheter, men han var otroligt skicklig. Det är nog mer Kitty Winn, som spelar tjejen i filmen som har jätte många svagheter. Jag blev lite störd på i filmen av hennes skådespeleri, det är jobbigt och kolla på för det är så B för att vara en ganska så bra film. Annars så var det en otrolig vacker och destruktiv film. Jag faller inte för romantiska filmer, men filmer med djup handling som använder en destruktiv romans är min typ av romantik filmer. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

21. Fem filmer jag rekommenderar

Dessa filmer måste man se ialla fall en gång i sitt liv. 
 
The Dark Knight, The Godfather part II, Midnight In Paris, The Avengers, Scarface.

Reviews part 78

Stonehearst asylum:
Jag gillade handlingen och all rekvesita i filmen. Dessutom var det bra skådespelare som lyfte upp filmen, men samtidigt så kändes filmen väldigt B. Historian bakom filmen kommer från Edgar Allen Poe, så det är förståligt varför jag själv gillar handlingen. Men uppläget och manuset var väldigt stelt och grötigt. Men i helhet så är det en helt okej film som man kan se. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Teenage Mutant Ninja Turtles:
Älskade de animerade serierna men den här filmen höll inte måttet. Otroligt dåliga dialoger, dem var så himla löjliga så att man blev nästan sur. Jag tyckte inte handlingen var något speciellt, det kändes bara som en action film med coola effekter. Jag tyckte ändå att det är en film man kan se om man har tråkigt, men det är ingen film som man tänker, åh den här var ju otroligt bra. Utan det är mer, okej, då har jag sett den. Trailern kan ni se här. Filmen får 2 av 5!

Entry #224

Veckan har gått snabbt, har typ haft halvdagar i skolan känns det som. Med det är lite lugna skoldagar för att vi inte har wifi i våra nya lokaler. Vår skola är beroende av internet, helt stört. Men så är det på friskolor som endast använder dator som skolmaterial. 
Igår kväll var jag på bio och såg The Imitation Game med Rosina. Efter bion slagga jag hemma hos henne och sen imorse vaknade jag tidigt för att åka iväg på ett piloxing pass. Ett sånt himla bra pass blandat med boxing och pilates! :) Just nu är jag hemma och Rosina ska sova över. Vi såg precis en film och ska strax se en till. Först blir det en kvällsrunda med Loki. Bye x
 

Reviews part 77

Begin Again:
Jag gillar inte filmer där dem sjunger hela tiden och är musikal inspirerande. Men jag gjorde ett undantag för den här och den var faktiskt bra. Det är ingen film som fortfarande faller mig i smaken men i helhet så var den bra och kommer vara jätte bra för de som har en sådan smaktyp på filmer. Handlingen var bra, inga problem med den. Höjdpunkten i filmen för mig var väl Mark Ruffalo och han är alltid bra! Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
A most wanted man:
 Jag var inte så lockad av filmen, jag fall helt enkelt inte för den. Jag tyckte att handlingen höll inte på ett filmatiserat sett så det var svårt att fastna för den. Den var seg och lång men många skulle säkert tycka det här är en bra film. Den var inte dåligt filmat och hade inte heller dåliga skådespelare men filmen hade bara helt enkelt en svag handling. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

19. Dagens middag


Middagen blev en persisk rätt lagad av min mamma. Vad den heter vet jag icke. 

18. Senaste filmen jag såg

The Panic in Needle Park
"The intersection at Broadway and 72nd Street on New York’s West Side is officially known as Sherman Square. To heroin addicts it’s Needle Park.” 
 

Reviews part 76

Pride:
Det här är en film som faktiskt behövdes göra. Den utspelar sig på 80-talet och handlar om att kämpa för likadana rättigheter inriktat i HBT. Den är rolig ibland men det är torr humor, den är klassad som komedi men det försvinner lite i handlingen. Man ser filmen som seriös efter tag eftersom det är ett autentiskt problem som fanns då och finns även idag. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
The Equalizer:
Man kan tro att den här filmen är bara en man som går runt och leker ball, skjuter på lite skurkar och sen slut. Men det var faktiskt lite mer än så, den hade en handling! Fantastiskt. Det är inte ofta man ser mer än pistol, bomber och jagandes i sådana här typ av filmer nuförtiden. Den var häftig, dem gjorde Denzel Washington's karaktär mycket speciell. Det är ett plus. Ett minus är Chloe Grace Mortez och hennes karaktär. Hon är en huvudperson i början av filmen, men dyker sen inte upp förens i slutet. Lite konstigt. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

17. Mitt lås- och hemsskärm

The Panic in Needle Park

Reviews part 75

Broken Flowers:
En schyst rulle från Jim Jarmusch, lite annorlunda än hans andra filmer i mitt perspektiv men det var en film man kunde se. Ville endast se den för att Jessica Lange och Tilda Swinton var med, men dem var inte med så mycket. Jag har lite svårt med att känna medkänsla för huvudkaraktären, vet inte om man skulle göra det eller inte så det blev lite förvirrande. Men i helhet så var filmen ganska bra! Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Scarface:
Den här filmen fick mig helt såld på Al Pacino som skådespelare - riktig bra och framträdandet kändes oerhört autentiskt! Filmen i helhet var nog en av dem bästa filmerna jag har sett. Satt nästan och gapade hela filmen för att den var så himla bra och hela den kaxiga karaktären som Pacino spelade var perfekt. Älskade den här filmen! Ni måste se den om ni inte har gjort det än. Trailern kan ni se här. Filmen får 5 av 5!

16. 3 favoritbilder

 Just nu 
 

Reviews part 74

Palo Alto:
Första regisserade filmen av Gia Coppola. Ganska bra för en första gång måste jag säga! Men hon är inte lika bra som sin farfar Francis Ford Coppola eller sin moster, Sofia Coppola. Gillar verkligen inte Emma Roberts, inte som person eller skådespelare så det dödade filmen lite för mig. Hon är en billig skådespelare som man lyckas få i en film om man har en låg budget och ändå vill ha ett känt namn i huvudrollen. James Franco hade ingen stor roll i filmen vilket var en besvikelse. Men filmen i helhet var okej, den kunde varit bättre med bättre skådespelare(minus james franco). Handlingen var lite tråkig men sjuk. Trailern kan ni se här. Filmen får 2 av 5!
 
 The Interview:
Jag tyckte den här var riktigt rolig. Det var länge sen jag skrattade åt en komedi faktiskt, det finns inte många nya komedier som är riktigt roliga. Men den här var både sjuk och rolig, väldigt underhållande. Kul handling och helt värd att ses! Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

Scarface; Tony Montana

What you lookin’ at? You all a bunch of fuckin’ assholes. You know why? You don’t have the guts to be what you wanna be? You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin’ fingers and say, “That’s the bad guy.” So… what that make you? Good? You’re not good. You just know how to hide, how to lie. Me, I don’t have that problem.
 

Reviews part 73

 Se7en:
Ganska så bra thriller från David Fincher. Jag gillar temat med dem sju synderna från Dante's Inferno och skurken som spelades av Kevin Spacey var najs! Jag förväntade inte mig det även fast jag hade kollat upp filmen innan på imdb. Dock så hade jag svårt för att fastna för filmen, den var inte superbra men den var bra. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
The Godfather part III:
Dem kunde ha gjort filmen mycket bättre. Men jag förstår hur den blev efter att Coppola bara fick 6 veckor på sig att skriva manuskripet. Det får man skylla på Paramount för. Men jag tyckte ialla fall att filmen funkade att se på för en sådan tidspressad film. Den är inte alls lika bra som dem två första, men den var bra. Är glad att den slutade såhär ialla fall. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

2014: Top 10 drama movies

10. Nymphomaniac vol. II(Dir. Lars Von Trier)
 
9. Saving Mr. Banks(Dir. John Lee Hancock) 
 
8. Mandela: Long Walk To Freedom(Dir. Justin Chadwick) 
 
7. The book thief(Dir. Brian Percival)
 
 
6. Locke(Dir. Steven Knight)
 
5. Her(Dir. Spike Jonze)
 
4. Under The Skin(Dir. Jonathan Glazer)
 
3. August: Osage County(Dir. John Wells)
 
2. Nymphomaniac vol. I(Dir. Lars Von Trier)
 
1. Only Lovers Left Alive(Dir. Jim Jarmusch)

Entry #311

God kväll, eller natt rättare sagt. Ska strax gå och lägga mig men tänkte uppdatera lite innan. I lördags var jag och slagga hos Rosina, vi kollade lite film och så hade jag Loki över där. Dagen efter segade vi lite, gick upp vid tolv och åt frukost, sen såg vi The Equalizer och efter det så såg vi Scarface, vi fick ett litet ryck och ville se den. Rosina hade sett den för länge sen och kom inte ihåg så mycket av den och jag såg den för några dagar sen men ville se den igen för den är så jävla grym. Så jag kom hem klockan 21 ikväll, eller igår ska man nog säga. Hade ialla fall en sista trevlig spenderad helg innan skolan börjar på torsdag :) 
Idag ska jag på Pilates Ball pass vid två tiden, sen ett Dance Aeorbic pass på kvällen med Alicia! På tisdag blir det först Zumba på morgonen och sedan filmkväll hos Dylan. Vi ska försöka se den första Sagan om ringen filmen... eftersom jag gillar hobbit väldigt mycket så är det nog dags att se dem. Jag tror jag såg den första när jag var 14, men då tyckte jag den var seg och tråkig. Får se om det har ändrats! haha, har inget minne av filmerna ialla fall! Bye x
 

Reviews part 72

The Hobbit - The Battle of the five armies: 
Ni som inte har sett den och vill inte ha spoilers kan sluta läsa. Först vill jag säga att jag var lite besviken över att hela Smaug döden och forsättningen på slutet av tvåan var bara 10 minuter i början av filmen. Lite snålt, men visst, det var inte Smaugs film den här gången. Hela filmen kändes utdragen och som om bara dem ville tjäna extra pengar på en till film. Men den var underhållande och spännande, jag tycker deras största misstag var att skapa en romans i filmen mellan Kili och Tauriel, ingen bryr sig om de där. Bort. I helhet så var filmen ändå bra, men tvåan är den bästa av alla tre. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
Predestination:
Har verkligen längtat efter att få se denna! Jag tycker Ethan Hawke är en riktigt bra skådespelare och han spelar väldigt bra i denna. Filmen har en väldigt bra och skicklig handling, personen som har skrivit den har en väldigt bra kreativitet. Men, filmen var bara en timme och 37 minuter lång - jag skulle gärnat velat få en mer utdragenhet på den. En segare takt så att filmen inte går för fort. Men annars så är hela filmen en riktigt bra mindfuck! Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

2014: Top 10 movies

10. Hobbit: The Battle Of The Five Armies
"If more of us valued home above gold, it would be a merrier world."
 
9. Transcendence
"Human emotion, it can contain illogical conflict. Can love someone, and yet hate the things that they've done. Machines can't reconcile that."
 
8. Only Lovers Left Alive
"Life is about surviving things, appreciating nature, nurturing kindness and friendship, and dancing."
 
7. Lucy
"Ignorance brings chaos, not knowledge."
 
6. The Wolf Of Wallstreet
"The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as why you can't achieve it."
 
5. Fury
"Ideals are peaceful. History is violent."
 
4. Guardians Of The Galaxy
"We are Groot."
 
3. Captain America: The Winter Soldier
"I'm with you til' the end of the line."
 
2. X-Men: Days Of The Future Past
"Just because someone stumbles, loses their way doesn't mean they're lost forever."
 
1. Interstellar
"Love is the one thing that transcends time and space."

Reviews part 71

Boyhood:
Hade jätte höga förhoppningar på denna filmen både av den goda kritiken och sedan att det är samma skribent och regissör som i Before Sunrise-trilogin. Den ska ha många applåder för att den var filmad i 12 år men slutresultatet av filmen var inte fullpott. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
Crash:
 Scenerna var ganska nära till boken vilket är bra, men dem har gjort hela filmen som en porrfilm med handling kändes det som. Jag fick inte den känslan av boken men ja, det brukar aldrig bli samma sak. Jag tyckte ändå filmen var helt okej, den gick och kolla på och man förstod. Men det blev lite löjlig i vissa stunder. Trailern kan ni se här. Filmen får 2,5 av 5