Day 10 - Your favorite director

Christopher Nolan.
 

Entry #357

Hola! Var lite småsjuk i helgen men nu är jag på bättringsvägar. Idag vaknade jag tidigt för lite zumba i stadshagen med Alicia, och nu är jag hemma och förbereder spagetti med köttfärssås till ikväll. Ska nämligen äta det när jag kommer hem från jobbet, ska sticka iväg vid 17 och så kommer jag hem vid 21. Rosina kommer hit ikväll också, vi ska ha dygna lite och sen imorgon åker vi ner till malmö för att riva/städa min farbrors lägenhet :) Det ska ju bli intressant. Ska även klippa mig och så får jag turkisk buffeeeeeee!! Fan att det inte finns sådana bufféer här i Stockholm. Men adjö på er, har ingen aning om hur uppdateringen kan bli men jag är tillbaka på söndag ialla fall. Men ett inlägg slinker nog in lite då och då. 

 

Reviews part 88

Stoker:
Blev lite småchockad när jag såg att Wentworth Miller hade skrivit den och dessutom var det väldigt många bra skådisar med så då bestämde jag mig för att se den. Mia Wasikowska är nog den enda unga kvinnliga skådespelerskan som jag verkligen gillar - hon är söt men hennes talang tar över. I like it. Nicole Kidman hade ingen stor roll och hon hade inte världens komplicerade karaktär att spela så det var inget speciellt ifrån hennes håll. Handlingen var udda vilket är ett stort plus, den var spännande och man ville bara veta mer. Men vissa saker var dumma eller löjliga vilket drog ner filmens stämning lite. Jag tycker filmen är otroligt skickligt skrivet för att vara Miller's första gång - mer screenplays vill va ha ifrån honom tack! Filmen i helhet var bra, inte världens bästa men den går att se. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Birdman:
Inte stora förhoppningar på den direkt utan det enda anledningen jag ville se denna var pga alla oscarsnomineringar den fick, annars hade jag nog inte sett den. Otroligt speciell och orginell film. Regissören gjorde ett väldigt bra jobb, det var filmat på ett skickligt sett. Jag vill gärna se att han vinner sin oscarsnominering(Best Director). Michael Keaton fick även en nominering för Best Actor, ja, han var väl inget speciellt i mina ögon. Han är likadan i varenda film för mig, så nä, jag tror Eddie Redmayne(motståndare: The Theory Of Everything) tar hem den. Annars är något konstigt. Handlingen var teatrisk, älskade det. Den innehöll väldigt många metaforer vilket de gjorde ett väldigt bra jobb på. Edward Norton är nominerinad för Best Actor in A Support Role, den vill jag att han vinner faktiskt. Aldrig har han vunnit en oscar så nu tycker jag det är dags. Han gjorde ett riktigt bra framträdande i filmen, redan först scenen blev jag swooped away. Filmen rekommenderas verkligen, men kommer nog endas uppskattas djuptänkare och teateruppskattare. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
UPDATE PÅ BIRDMAN:
Filmen vann Best Picture, Best Director och Best Cinematography. Väldigt bra!

Day 08 - A movie that makes you sad

Interstellar.
"Do not go gentle into that good night; Old age should burn and rave at close of day. Rage, rage against the dying of the light."
 

Book review pt.10

 
The Fall är en bok utgiven 2010 av Guillermo Del Toro och Chuck Hogan. Det är uppföljaren till The Strain och börjar på exakt där den slutade. The Master(vampyren) överlevde sol-ljuset och Abraham lyckades inte döda honom. Den här boken känns med som en mellanakt mellan första och tredje boken. Sista boken, The Night Eternal kommer nog vara som ett avslut på hela serien med mer action och spänning. Den här boken var mer som en insyn från nya karaktärers händelser med vampyrerna som tar över New York. Men vi får fortfarande följa Eph, Fet, Nora, Zack och Abrahams kamp mot vampyrerna. Boken kändes lite för grötlig med nya personer som poppade upp och sedan bara försvann. Det hände inte så mycket i boken vilket fick det kännas som en utdragen och nödvänding inledning på ett slut. Inte bästa boken i serien men det var fortfarnade bra skriven och kreativ. 
Favoritcitat: "There are men who bloom in chaos. You call them heroes or villains depending on which side wins the war."
Boken får 6 av 10 stjärnor!

Entry #353


Äntligen sportlov! Idag gick jag inte till skolan, orkade inte. Onödig dag. Median är alltid onödig och idrotten blir bara 30 min eftersom det tar jätte lång tid att åka till Högdalshallen så det känns bara dumt och gå. Dessutom är det sista dagen innan lovet så det kändes inte så speciellt. Jag och Dylan stack och åt ikea brunch istället, mums! Så jäkla gott. Är fortfarande otroligt mätt. 
Ska strax iväg och gå på lite zumba med Alicia! Sen ikväll blir det inte så mycket, ska troligtvis se lite film. Adjö! x

Day 07 - A movie that makes you happy

Harry Potter and the Sorcerer's stone.
Till skillnad från de andra filmerna i Harry Potter franchaisen så är första inte lika våldsam och mörk, den är mer en öppning till världen av Harry Potter. Den är gullig på något sett, speciellt vänskapen mellan Hermoine, Harry och Ron.

Reviews part 87

The Shawshank Redemption:
Detta ska ju vara typ världens bästa film om man kollar statistiken på IMDb. Men nja, den var ju väldigt bra men bästa filmen någonsin är nog att ta i. Filmen kändes som en bok, inte konstigt eftersom det baseras på en bok men jag gillade det. Tycker skådespelarmässigt så var det inget speciellt, Morgan Freeman är likadan i varenda film och huvudrollen som jag inte har någon aning om vem är, funkade väl för filmen. Det är nog första gången jag har sett en film där handlingen räddar hela filmen och även skådespelarna, det är väldigt speciellt. Men filmen i helhet var bra, den är värd att ses! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
 Scent of a Woman:
Super sorglig, hård och fin film. Även fast huvudkaraktären var en riktig asshole så kände man medlidande vilket är lite speciellt. Man ser då båda sidorna av en karaktär, ibland glömmer vissa regissörer att visa en ljus sida(om det ska vara menat) av karaktären, men här gick det riktigt bra till. Al Pacino vann en oscar för sin roll, otroligt välförjänat. Metoden han använde för att spela den blinde huvudkaraktären var klockrent, brilijant. Älskade också hur vissa dialoger och scener speglades till livet i allmänhet. En film fylld med metaforer. Men, jag hade definitivt gett den en klockren 5 men eftersom jag tror inte hade handlingen och idén skulle funka utan Al Pacino så har jag svårt för att ge den fullpott. Trailern kan ni se här. Filmen får 4,5 av 5!

Entry #350

 
Godmorgon! Lagade spagetti med köttfärssås igår kväll och testade för första gången att göra det med Per Morberg's vin. Det blev så jäkla gott!! Blev helt chockerad av smaken, det var så saftigt och eftersmaken var helt underbar. Detta kommer definitivt göras om. Sen blev det en semla till efterrätt, vet inte riktigt men jag tror jag har slutat gilla semlor nu. Haha... för mycket mandel i den gjorde det för sött och oattraktivt för min smak. Rosina sov också över här, vi käkade och kollade på film. Scent of a Woman och The Shawshank Redemption, båda är riktigt bra filmer! Vi köpte också massa snacks för månadens cheatday men vi gick lite överstyr så det blev mycket över som vi får ta igen på sportlovet, heh.   
Ska sen gå och jobba klockan 16 idag, orkar inte påriktigt men aja, får tvinga mig dit. bye x

Day 06 - Your favorite crime movie

The Godfather & The Godfather part II
 
That's my family, kay. That's not me.
 
If anything in this life is certain, if history has taught us anything, it is that you can kill anyone.

Day 05 - Your favorite drama movie

Midnight In Paris
 
 
"Nostalgia is denial - denial of the painful present."

Entry #347

Äntligen går skolveckan mot sitt slut, fredag imorgon. Hallelujah. Ingen idrott imorgon heller så då slutar man klockan elva ungefär. På lördag är jag taggad för då har jag min cheatday som är en gång i månaden, då kommer Rosina över hit och vi ska äta massa gottigt snacks samt se film. Tagga cheatdays.
 
Fick A på litteraturhistoria i både svenska och engelska. Score. 
Igår var jag ledig från skolan, hade en tid 9.30 hos tandläkaren, sen gick jag och tränade och sen till doktorn vid 15.30. Kändes lite onödigt att bara dyka upp på media lektion så, ganska skönt och skippa den dagen. Efter doktorn hade jag samtidigt möte med några som ska organisera ett inspirationsföreläsning för ungdomar i barn obestias centret och jag blev erbjuden av föreläsa som en av inspiratörerna. Tackade ja, så då är det jag och en annan som ska föreläsa 30 min var om vår viktresa. Ganska nice. Dessutom får man ersättning på 600 kr, så varför inte? Haha.
 
Min lilla älskliiiing!

Reviews part 86

The Judge:
Jag gillar skådespelare som kan spela en advokat och göra det kraftfullt. Robert Downey Jr. gjorde ett bra exempel på det i den här filmen, han var förvånansvärt bra på ett sett där man blev lite paff av hans främträdande. Han är en väldigt bra skådespelare, det kan man inte neka, men karaktärerna han spelar är svårt och skilja på. Det kanske är för att man ser honom som Tony Stark/Iron Man och det är svårt att urskilja sig ifrån det när han spelar karaktärer som är väldigt nära till de. Men han gjorde det bra! Filmen i helhet var sorglig, lite matt men bra. Handlingen höll inte riktigt, det kändes inte som ett drag i det. De borde lagt in lite plotvistar och gjorde filmen lite mer kraftfullare än att fokusera på att göra karaktärerna kraftfulla. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
The Theory Of Everything:
Hade inte så höga förhoppningar över filmen, utan det enda jag tänkte var att Eddie Redmayne skulle vara otroligt bra i den här filmen. Och, det var han absolut. Hela hans framträdande räddar filmen - utan en skådespelare som spelar Stephen Hawking ganska briljant så blir filmen väldigt tråkig. Det hände inte så mycket i filmen heller, det var inte så intenstivt och spännande utan mer som en drama-biografiskt romans. Jag tror att Redmayne vinner en oscar för denna, om inte, så förstår jag inte hur de tänkte. Även fast jag skulle vilja se Benedict Cumberbatch vinna i kategorin så skulle jag inte förstå. Tekniken Redmayne använder för att spela är extraordinärt, det är definitvt värt mer än en nominering. Igår vann han BAFTA för Best Actor så det chockar mig inte om han vinner oscarn också, eftersom BAFTA och Oscars ligger så nära varandra. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 

Day 04 - Your favorite horror movie

Den var väldigt svår... det finns otroligt många bra skräckfilmer, men min ända moderna favorit är The Conjuring. Sen har jag tre gamla favoriter, The Nightmare on elm street, friday the 13th och the shining.
 

Reviews part 85

Nightcrawler:
Enanstående framträdande från Jake Gyllenhaal, är lite besviken över att han inte fick en oscars nominering åtminstånde. Han gjorde det här riktigt bra och man märker att han har satsat på den här rollen. Jag har sagt det förut men jag säger det igen, Gyllenhaal är riktigt grym på psykologiska roller. Det här är hans territorium. Filmen i helhet var riktigt bra och spännande, bra filmat och manuset höll. Jag älskade psyket på Gyllenhaal's karaktär, ganska sjuk men det var på något sett fascinerande men läskigt. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
...And justice for all: 
Jag var faktiskt lite skeptisk i början av filmen, den verkade lite löjlig men det försvann snabbt efter ett tag. Jag har börjat gilla sådana här typer av filmen - om advokater, lagar, osv. Riktigt intressant och kul film, det är en mix av komedi och drama skulle jag säga. Al Pacino var helt fantastisk i filmen, han fick en oscarsnominering som var välförtjänat. Men han vann inte? Det tycker jag var konstigt. Den allra sista scenen var enormt bra spelat från honom, man ser just på den scenen att han är en äkta metod skådespelare. Filmen i helhet var riktigt bra, manuset var på topp och handlingen var oerhört spännande. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 

Day 03 - Your favorite action/adventure movie

Skulle ha valt The Dark Knight, men eftersom jag har redan valt den på en annan dag så tar jag den action-film som jag gillar efter TDK. Blir lite tråkigt med samma grej annars.
The Avengers.
 

Reviews part 84

Dracula Untold:
En väldigt bra gjord film, fina effekter och snygg cinematography. Men filmen gick rakt in i handling så det gick alldeles för fort och det blev lite löjligt i början. Sen blev det krig ungefär 20 minuter in och då blev filmen ganska intressant men jag tycker att dem borde dragit ut på filmen mycket mer. De hade en bra handling och upplägg, men det behövdes mer känsla och bakhistoria. Utan det så känner man inget medlidande för karaktärerna och filmen blir ganska platt utav det. De kunde fått filmen till minst 2 timmar, men dem var väl lite lata med manuset. Slutet var ett öppet slut eller ett led till en uppföljare. Jag skulle jätte gärna vilja se en uppföljare, kanske får de till den bättre? Trailern kan ni se här. Filmen får 2,5 av 5!
 
John Wick:
Jag gillar inte alls sådana här typer av filmer - som The Equalizer, Taken, A walk among the tombstones. Det ligger nära den genren och det är alltid samma jäkla visa. Men wow, den här filmen - vilken chock. Den bröt kedjan helt. Keenau Reeves säger inte så mycket i filmen, kändes det som, men han var riktigt bra. Otroligt bra handling, jätte snyggt filmat(det ger två poäng) och den kändes orginell på något sett. Även fast man har sett många typer av sådana här filmer med en snubbe som bara leker ball och springer och jagar maffian för han ska vara "hjälten" eller the anti-hero i filmen. Och tekniskt sett så är det exakt så, men när man kollar på filmen så försvinner allt det typiska och man blir fast. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

Entry #341

Oj, plöstligt blev bloggning väldigt dålig... I'm sorry. Haha, jag vet inte riktigt vad som hände. Men nu är jag tillbaka - ska försöka uppdatera dagligen som innan.
I måndags blev det som vanligt en ganska kort skoldag, slutade ungefär vid elva tiden. Åkte hem, åt sallad, sen gick jag till gymmet och efter det så gick jag på teater. Efter teatern hade jag pratat med min lärare i nästan 45 minuter, vi glömde helt bort tiden. Haha. Men det kändes bra, jag behövde höra feedback. Och det var för det mesta bara postivit eftersom jag bad henne att tala sanning. Så it feels good.
I tisdags vaknade jag fem på morgon för att åka iväg till ett anti-gravity yoga pass som började 6.45. Såklart blev Alicia medtvingad, haha! Jag vet inte om hon vill göra om det, men från min sida så kändes det ganska skönt. Men ja, det tar min sovmorgon. Började 10.40 med svenska, vår riktiga lärare har gått på pappa ledighet vilket suger för vikaren är seg och konstig. Jag vet inte hur det här kommer gå men jag hoppas på det bästa... Sen blev det engelska och där hade vi prov på literatturhistoria vilket gick galant för mig! 
Vid 17 tiden gick jag till jobbet och slutade 21, ska nu jobba varje tisdag kväll också så det är najs! 
Idag hände det väl inte så mycket... fick en ny no-lärare. Han är faktiskt bra så nu känns NO:n lite seriösare. Jag ska strax äta och kolla lite på pretty little liars. Efter det ska jag iväg till sats! bye x
 
Bild från december. :)

Day 02 - The lastest movie you watched

 ...And Justice For All.