Day 25 - A movie that no one would expect you to love

Frankie and Johnny (1991) dir. Gary Marshall
 


Reviews part 102

Breaking the waves:
Väldigt udda film, men det är udda och speciella filmer som man får när Lars Von Trier är mannen bakom de. Filmen är uppdelad som kapitlar vilket känns som en bok - ganska så snygg struktur på det. Gillar att Stellan Skarsgård är med i varenda Von Trier-film, haha. Handlingen var ganska bra i sig, bra manus, väldig destruktiv och deprimerande film. Det var oerhört lång så den kändes seg, ibland blev filmen helt ointressant. Som i början och slutet i kanske. Filmen är filmad ganska dåligt men jag antar att det är meningen eftersom vissa andra gamla filmer av Lars Von Trier är filmad på samma sett. Lite störigt men det supportar känslan av destruktivhet.Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
Fifty Shades Of Grey:
Historian bakom handlingen hade potential, det kan jag medge. Men den var så himla dum. Man ser att de har satsat och regissören har gjort ett bra jobb, men skådespelerier och manuset var åt helvete. Allting i filmen var klyschat på ett dumt sett, man kan alltid göra en film med klyscor så länge man får det att se bra ut. Men nej, det var urlöjligt. Det fanns en scen jag gillade, och för er som har sett den och kommer ihåg så är det bröd-scenen. Ni andra får ta och se filmen, ska inte spoila något. Även fast det inte riktigt har med handlingen att göra. Ialla fall... E.L. James kan inte skriva. Hon skriver som en 12-åring. Filmen och boken är överdriven och det finns så många bättre skribenter/böcker som man kunde fokusera på istället. Den här är inte värd uppmärksamheten. Slutet var också nog det sämsta jag har sett på länge. Jag ger den en poäng för regissören, potentialet och scensättningen. Trailern kan ni se här. Filmen får 1 av 5!

Day 23 - Your favorite character from any movie

 Adam, Only Lovers Left Alive.
 

Entry #392

Dagarna närmar sig mot maj. Så jäkla skönt för då är det bara en månad kvar tills skolan är över. Då har man gått ur tvåan. 
I torsdags var det återträff med klassen från grundskolan. Intressant upplevelse. Ganska tråkig grej överhuvudtaget förutom att träffa några lärare. På kvällen drog jag hem till Dylan och vi käkade spagetti bolognese samtidigt som vi såg första Avengers. Lite preparation inför Age Of Ultron som vi såg på fredag med Alicia. Det blev plankstek till middag, helt okej men jävligt dryg service. Livet känns lite tomt när man har sett filmen. Det känns konstigt, man har ju väntat så länge. Kan säga på rakarm att första filmen är bättre men det kommer upp en recension såklart senare. Nu väntar man på Captain America: Civil War. Idag är det lördag, har inte så mycket för mig, tror jag ska dra ner till Ica och köpa lite middag snart. Adjö på er.
 

Reviews part 101

Insomnia:
En film av Christopher Nolan med Al Pacino och Robin Williams. Kan direkt säga att det är defintivt inte en av Nolan's bästa men den var ändå hyggligt bra. Dock så var det nog Al Pacino's bästa framträdande i en film gjord på 2000-talet. Jag gillade verkligen hans karaktär och hur han lekte med personligheten. En mycket bra huvudroll rent sagt! Handlingen var förutsägbar vilket var otroligt tråkigt, det va ingen chock direkt. Filmen är inte skriven av Christopher Nolan och det märker man av, det är dessutom hans enda regisserade film som han inte har skrivit själv. Jag tyckte att filmen i helhet var bra och sevärd. Om man gillar thriller dramor så ska man se den här! Det är inte handlingen som är i fokusen, mer karaktärerna och hur de jobbar med varandra. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
Unbroken:
Förstår inte riktigt varför den här har fått så negativ kritik, inte jätte farlig kritik men ganska så dåligt för att vara en bra film. Jag tyckte Angelina Jolie gjorde ett strålande jobb som regissör, vi behöver verkligen fler bra kvinnliga regissörer. Hon är en av de och jag tycker verkligen hon ska forsätta regissera filmer. Det enda som var störigt var hur överdrivet sminkande de var för det märkte man av. Historian och känslorna var klockrena. Det var on-point. Det var kanske lite segt ibland samtidigt som handlingen inte var på topp. De kanske borde de ha dragit ut lite på början än att gå rakt in i det, lite mer som en spelfilm än en film baserad på en biografi. Då kanske den hade varit oscar värdig. I helhet är det en film som man absolut ska se! Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5! 

Day 22 - A perfomance that touched you

 

Reviews part 100

Scarecrow:
Filmen inledes som rolig och presenterade de två huvudrollerna som spelas av Gene Hackman och Al Pacino. Man märker av lite att kemin mellan Hackman och Pacino inte finns där hela tiden, och jag läste att under filmens tid så hade de ingen relation mellan varandra eftersom Hackman inte gillade Pacino. Det märks av i en film när två skådespelare inte kan jobba ihop och det blir pinsamt att se hur stelt det är men det finns några scener där de tog åt sidan sig själv mot varandra och blev karaktärerna. Men märker av det om man har läst om deras dispyt innan och det blev lite störigt. Filmen utvecklades till en dramatisk och tragisk historia, lite besviken på slutet av man inte fick veta mer(ganska vanligt i filmer) men den var ändå fin. Handlingen är djup och leker med meningen med livet samtidigt som det händer mycket. Det är en speciell film, det finns nog ingen som den och det gillar jag väldigt mycket. I helhet är det en mycket bra film som alla drama-älskare måste se. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
 Eyes Wide Shut:
Stanley Kubrick's sista och mest speciella film innan han dog. Jag var fakiskt skeptisk i början eftersom att det kändes som att filmen skulle handla om ett par som har affärer mot varandra, men det var inte riktigt så. Jag gillar vändpunkten ifrån det och det kom lite som en chock. En aning förvånad och så tänker man "vad fan är det här?" Typisk Kubrick, men ja. Det är det som gör han speciell. Jag är inte ett stort fan av Tom Cruise, tycker att den enda bra framträdandet han har gjort är i Interview With The Vampire, men nu kan jag säga att jag har sett ett till bra främträdande av honom. Han var faktiskt riktigt bra i den. Kemin mellan honom och Nichole Kidman var på topp. Slutet var briljant. Jag älskar ett bra slut annars drar det ner filmen för mig. I helhet så var filmen bra men lite seg på vissa delar. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

Day 21 - Best trilogy

The Dark Knight trilogy
 

BERLIN - FOOD

Reviews part 99

 Good Will Hunting:
Ett grymt bra oscarsvinnande manus skrivet av Matt Damon och Ben Affleck. Har sagt förut att Affleck är bäst som regissör/skribent än skådespelare och det ser man i den här filmen. Ganska så annorlunda och intressant film men jag gillar verkligen inte Matt Damon i huvudrollen. Han känns så "average" för rollen och de borde valt en annan skådespelare, men filmen räddas av handlingen och Robin Williams. Den är ganska så djup och tragisk samtidigt som den fylls med hopp. Jag slår vad om att den här kommer bli en riktig klassiker om den inte redan är det, för det här är en riktig bra och livssann rulle från 90-talet. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
Into The Woods:
Har jag börjat gilla musikaler eller? Nja. Men den här var riktigt bra för att vara en musikal rakt igenom. Den kändes väldigt annorlunda och teatrisk vilket är nog anledning till att jag gillade den. En riktigt snygg kombination av olika sagor i en historia men de borde sumpat de sista 40 minuterna. Det blir för långdraget och onödigt, det blev helt ointressant och jag hade nog gett en extra poäng om den hade varit kortare. Men förutom det så var filmen bra och jag älskade Meryl Streep! Hon är helt fantastisk. Jag önskade dock att Johnny Depp hade en större roll i filmen än sina 10 minuter(eller mindre) eftersom han hade en riktigt rolig karaktär. Filmen var även lite komisk också som gjorde det ännu roligare och spännande att följa handlingen. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

Day 20 - Your favorite actress

Svårt val. Det är mellan Meryl Streep, Tilda Swinton, Nicole Kidman och Angelina Jolie. Hm. Scarlett Johansson är också en favorit. Men det får bli Meryl.
 

Reviews part 98

 '71:
Förstod inte riktigt först vad som var meningen med filmen, vad ville de egentligen få fram med filmen? Det tog väl ett tag, kanske inte förens slutet som man fick fram det. Det är ingen film som jag faktiskt har på tanken även fast jag såg den för inte så länge sen. Har typ glömt bort majoriteten av filmen och det är bara några få minnesvärda scener som jag minns. Dock minns jag såklart handlingen och jag tyckte det funkade och var intressant men samtidigt var den så himla seg för att vara 1,30. Detta är väl ingen film jag skulle rekommendera i första hand men om ni gillar lite okänslosamma krigs/protest filmer så ska ni defintivt se denna. I helhet kändes det lite som slöseri med tid, men ibland blir det så. Trailern kan ni se här. Filmen får 2,5 av 5!
 
Gattaca:
Diggar Ethan Hawke så jäkla mycket, det känns som att han är bra i allt. Han är narratorn i filmen vilket passar så bra både till filmen och karaktären. Budskapet i filmen är riktigt fint och snyggt uppsatt - du kan växa ifrån din svaghet, jobba på den och vara ett steg närmare ditt mål. Fick även en känsla av att filmen är hade dubbla budskap, inte bara om svaghet och styrka men om mänskligheten. Lite hur vi är, vart vi kommer ifrån, osv. Älskade slutet, verkligen. Sista repliken kändes som en sanning. Ni får ta och se den om ni vill veta för jag tänkte inte spoila något. Det kanske förstör hela filmen. Förövrigt blev jag chockad av Jude Law - hade ingen aning om hur bra han är. Uma Thurman är så himla snygg, älskar hennes cockiness-skådespeleri. Filmen i helhet är ganska så schyst och värd att se! Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!

Entry #383

Kom hem i torsdagskväll från Berlin, känns så konstigt att vara hemma. Det var en väldigt kort och trevlig resa. Vi åkte på måndag morgon och när vi kom fram åkte vi till hotellet. Ett riktigt schyst hotell faktiskt, väldigt fräscht. Vi hade påriktigt planerat att shoppa den dagen men allting var stängt pga påsk. En besvikelse men vi bytte ut tisdagsplanerna till måndagen istället, så det blev lite sevärdheter. Det kommer upp bilder på det. På kvällen käkade vi på en resturang som hette Las Mavinas, otroligt god biff! Mums. Vart vi än åt var jätte gott, förutom KFC. I stockholm så brukar det alltid var lite halvtaskigt på resturanger men i Berlin var det helt underbart med maten - och vi åt ute varje kväll. På tisdagen blev det shopping, det kommer bilder på det. Köpte en jacka på Zara, äntligen har man en riktigt snygg kappa. På kvällen blev det 1,30 timme köande för döner kebab(som ska vara stans bästa) och det var väldigt gott och speciellt. På onsdagen var det fyllt med museum på schemat, kände att det enda jag kände mig nöjd med var Museum Berggruen som hade massor av Picasso samlingar. Alla andra museum var lite sådär. Vi käkade spagetti bolognese på lunchen vilket kändes farligt att det låg lite skumt belagt men det var riktigt gott! På kvällen blev det middag på en krog, riktig god stek med bakad potatis och majskolv. Mmm! Sista dagen gick vi runt lite extra i affärer för shopping. Dylan hittade en snygg skinnjacka och sedan gjorde jag några yttligare fynd i primark. Det var en skön och rolig resa, saknar det faktiskt redan. Fast människorna i Berlin var dryga och skumma så det saknar jag inte.
 
2 st behå, PRIMARK | Trosa, 4-pack trosor, PRIMARK | 5-pack stumpor, PRIMARK
2 st sport-behån, PRIMARK | Tränings-tights, BERSHKA
Armband + örhängen, PRIMARK | Hårfärg, ROSSMANN | Dita Von Teese parfym, ROSSMANN
Got2b + Aussie, DM | Batman termos, PRIMARK 
Marvel jumper, PRIMARK | Marvel shorts, PRIMARK | Berlin shotglas, souvenir shop
Lipliner - Stripdown, M.A.C. | 2 par jeans, PRIMARK
 
(Köpte även en kofta från Pull n' Bear samt en jacka från Zara som inte är med på bilderna!)

Day 19 - A movie you saw recently

 scarecrow (1973) dir. jerry schatzberg
 

Reviews part 97

Short term 12:
Nej det här var ingen film som gick rakt in i hjärtat på mig. Enligt mig så är det inte så "deep" och fin som den kunde vara, jag tyckte bara den var tråkigt djup och den blev löjlig tillslut. Det är ingen film som tilltalar mig, den har fått bra kritik men jag hade svårt för att känna något. Skådespelarna var lite halvt B, förutom den svarta killen som spelade väldigt bra. Jag hoppas att han kommer få framgång i sin filmkarriär för det var otroligt bra spelat och hans karaktär är nog den enda som jag kunde känna medkänsla med. Resten kändes lite bullshit men det får man väl ta. Filmen i helhet är ganska seg för att vara kort men jag tror ändå många kan gilla den. Det var inte sämsta filmen jag har sett men jag kan erkänna och säga att det kändes som att jag slösa min tid. Handlingen i sig var en bra idé men resultatet av filmen var lite nja. Trailern kan ni se här. Filmen får 2 av 5!
 
 Exodus - Gods and Kings: 
De kunde göra den här filmen riktigt bra. Verkligen. Filmen var 2,30 men det verkade inte räcka eftersom de bara skyndade på handlingen hela tiden. En extra halvtimme borde de ha dragit ut på för nu blev slutet riktigt dåligt. Hade tänkt ge den en trea eftersom jag tyckte den var ganska underhållande men när slutet kom så kändes hela filmen så meningslös. Det finns en animerad film av Exodus som jag såg när jag var liten och den minns jag fortfarande - den är ju riktigt bra. Filmen är mycket lik den men de förstörde allt med slutet. De hade bra skådespelare, de hade bra effekter och en bra historia men det funkade inte. Jag kommer endast ge poäng för det. Trailern kan ni se här. Filmen får 2,5 av 5!

Entry #380

Långfredag och glad påsk på er alla! Fick frukt + ett biopresentkort i mitt påskägg. Vad fick ni? 
 
Så himla skönt med påsklov. Det börjar dra sig till sommarlov nu, längtar. Idag vaknade jag tidigt för pass kl 11 i Södermalm med Alicia, sen åkte vi till fridhemsplan och käkade formaggio. Gott som fan, som vanligt. Efter det blev det en tur på stan - fick med mig hem en lång topp/tröja från River Island. Älskar den där affären. Köpte även leggins och conceler från MAC. Vid halv fem blev det ett till pass i Stadshagen. Imorgon blir det en tidig morgon igen, vi ska dra på ett pass som heter bootylicious. Något nytt i SATS sortiment... Alicia har testat och godkänt så det känns säkert. Det är väl påskafton imorgon? Kinda confused, men aja. Det blir lite "påskmys" med Rosina, lite standard filmkväll sådär. Ska laga min bolognese då, mm, excited. Arrivederci.

Day 20 - Your favorite actor

Inget kan riktigt toppa Heath Ledger för mig. Han har varit min favoritskådespelare sen jag såg The Dark Knight(2008). Men dock har Al Pacino kommit upp i samma nivå. Så jag kan inte välja mellan de två.
 

Reviews part 96

 Frankie and Johnny:
Hela filmen är en romantisk klyscha men det kändes inte så även fast den var det. Jag tycker inte om romantiska filmer såvida inte de har sumpat bort alla klyschor, men den här filmen föll jag för defintivt. Älskar kemin mellan Al Pacino och Michelle Pfieffer, det gör relationen mellan karaktärerna ännu bättre och finare. Jag har hört kritiken om filmen och jag håller med om att Frankie skulle spelats av en skådespelerska som kan kunde göra mindre oattraktiv eftersom Michelle Pfieffer ser riktigt bra ut även fast hon inte har smink eller har mörka ringar under ögonen(som de troligtvis har sminkat på). Men det funkade ändå och budskapet med filmen var riktigt snyggt förmedlat. Det här är nog en film jag kommer se om några gånger, så bra var den! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
Zero Dark Thirty:
Väldigt intressant film baserad på en sann historia. Jag tycker den kvinnliga karaktären spelad Jessica Chastain är riktigt grym och stark. Men jag har inte fallit för Chastain som en skådespelare än, jag vet inte vad det är men jag tycker inte hon är på topp som alla säger. Hon är lite för överskattad i mina ögon, men man vet aldrig... kanske kommer en dag jag ser en annan film med henne då hon förändrar min åsikt. Hon har defintivt talang men jag skulle kunna se någon annan spela den rollen bättre. Filmen i helhet tycker jag också är överskattad men den är fortfarande bra. Tycker det är coolt att det är en kvinnlig regissör för det ser man inte heller ofta, dessutom vann hon en oscar(för en annan film dock) vilket blev örsta kvinnliga regissören att vinna en oscar. Applause. Jag tycker ändå alla ska se den här filmen eftersom det är en sann modern händelse som vi har levt under. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!