Reviews part 57

The Pianist:
En riktigt bra film som gick rakt in i hjärtat. Filmen baserar på en sann historia som utspelas under andra världskriget och handlar om Wladyslaw Szpilman. Filmen visar hur det var under den tiden, såklart visste jag hur det var på den tiden innan jag såg filmen, men den visar det så otroligt autentiskt. Ni måste verkligen se den här filmen om ni inte har gjort det! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
 The Maze Runner:
Filmen var oerhört spännande, jag hade inga förhoppningar direkt för jag var inte så inne i att se den innan. Det här har blivit en ny tonårshit såklart, alla satt och skrek i biosalongen. Den var bättre än divergent men inte bättre än Hunger Games. Det kan jag säga för er som är inne i hela tonårshyseriet. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5

Book review pt.5

 
The Beautiful And Damned är en bok skriven 1922 av F. Scott Fitzgerald. Boken är en mörk version av korrosiv kraft i rikedom och dets privilegier. Anthony Patch, som är bokens protagonist, är arvinge till en stor förmögenhet. Han gifter sig med den vackra Gloria som alla män vill ha, men med tiden så skuggas deras äktenskap med Anthony's nedgång i alkoholism. Även fast han vinner en stämmning för att få tillbaka hans arv av miljoner dollar så är det en seger med stora förluste för han blir fyskiskt och psykiskt en trasig man. Boken relaterar till det verkliga livet och sätter upp metaforer för samhället(som relaterar mest till 1920-talet men det finns även samma liknelser idag). Fitzgerald referar till sig själv i slutet av boken och jag som finner han en otroligt begåvad skribent, tycker att det mycket vågat på ett bra sett och det får mig beundra honom ännu mer. 
Favoritcitat: "Don't let the victor belong to the spoils."
Boken får 7 av 10 stjärnor! 

Entry #237

Gutentag.
Är typ ledig idag så det är skönt. Så många serier har släppts nu så det ska jag tidsfördriva med idag. Är taggad på den nya spin-off serien Gotham som är en prequel på Batman, måste hinna med den idag! 
Förövrigt så händer det inte så mycket. Börjat på en teatergrupp som kör på måndagar kl 19, har varit där i tre måndagar nu. Min grupp är så jäkla rolig och det är bara killar, haha. Trivs så fint där. 
 
Jag tycker ni ska ta och se Emma Watson tal om feminism i UN. Hon är helt fantastisk;
 

Reviews part 56

Before Midnight:
Inte lika bra som dem två första, men den var ialla fall värdig att kolla på! De fanns en scen som varade i ungefär 20 minuter som var otroligt imponerad när det gäller både manuskriptet och skådespeleriet. Synd att det här är den sista filmen, skulle gärna velat ha fler! Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
Sin City:
Väldigt orginell film, gillade konceptet och hur den vara gjord. Olika handligar i handlingen vilket gav mig en Pulp Fiction-känsla av filmen. Om ni inte har sett den här så måste ni verkligen se den! Ska definitvt se uppföljaren men inte på bio dock! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

Entry #235

 
Oerhört kass bloggning, ska försöka fixa det men mina vardagar består av skola, träning och läxor vilket gör mig kanske klar för dagen vid 21 tiden och då är jag trött.
Igår vad jag på bio med Alicia och såg The Maze Runner! Innan så käkade vi på Formaggio, vilket var riktigt gott. Såsen är helt underbar. Det var väldigt kul ialla fall! Kom på att jag kommer ungefär se på bio tre gånger under oktober, haha. Ska se Dracula Untold, Fury & sen Annabelle på halloween... En vecka efter Annabelle så kommer intersteallar ut också, den måste ju ses! 
Idag ska jag först iväg en snabbis på ett 30-minuters core pass, sen åker jag iväg till landet med Dylan och min Loooki. Bye x

25. A list

1.65
Nope, men vill gärna ha "So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past." på ryggen.
Öronen.
För många.
American Horror Story & Sherlock
Marilyn Manson, Rob Zombie, Black Veil Brides
atm, Justin Timberlake - Gimme what I dont know (I want)
Lejon
Heath Ledger, Tom Hiddleston, Gary Oldman
Röd
Intelligens, en gentleman, självsäker. 
Fysiska turn ons skulle vara ögon, käkben, händer
Ignorans, arrogant, ytlig, inhuman
Att misslyckas, slösa tid. 
The Strain
The beautiful and damned
Teen Wolf
Min deathly hollows halsband.
Don't remember.

Entry #233

 
Började dagen med att jag och Dylan cyklade till Ikea för att käka deras brunchbuffé(bara för hela 39:- med ikea family kort), sen åkte vi till mig och hämtade lilla Loki. Vi gick ut på en liten utflykt till ett stort fält där det fanns som en hund lekpark. Tränade lite tricks med Loki men det måste övas nog lite mer... haha. Är helt slut, men nu är jag hemma så jag ska snart bara ligga i sängen och kolla på en film.
 
Såg ni slutdebatten igår? 
"Kommer från mannen som vill införa euron. Det är som att hoppa på titanic när man ser isberget!" - Sjöstedt(V), till Björklund(FP). Hahah!! Så jäkla grym. 
Glöm inte rösta imorgon! RÖSTA RÖDGRÖNT

Reviews part 55

The fault in our stars:
Måste nog börja med att säga att jag inte var så imponerad som jag trodde jag skulle vara. Den enda som jag kan imponeras av är nog John Green, som är författaren till boken. Men jag tyckte inte filmen var så speciell som alla tonåringar får den att göra men som sagt så har jag svårt att falla för romantik filmer, speciellt om det är en tonårsdrama. Men visst var filmen sorglig, lite orginell i vissa dialoger - som man kan tacka John Green för. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Before Sunset:
Uppföljaren till Before Sunrise och jag tyckte inte att den var lika fantastisk men visst var den bra! Beundrar hur dem spelar in filmen på femton dagar, men det behövs inte så mycket än skådespelarna, paris och ett manusskript. Men det är skickligt gjort och vilken otroligt bra kritik dessa filmer har fått. Har dessutom sett den tredje filmen, Before Midnight från 2013, och den kommer även upp inom kort! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

Visby // Purchases

24. 3 wishes

1. Flytta till/studera i London.
2. Åka till San Diego Comic Con.
3. Resa runt Europa/Asien.
 

Visby // Day 2

Visby // Botaniska trädgården

Reviews part 54

Gangs of new york:
En till film av Martin Scorese med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Gillade verkligen att Daniel Day-Lewis och Leo är motskådespelare i den här filmen, riktigt bra kombination. Men utan dem då så skulle filmen varit död. Den imponerade mig inte alls som filmerna The aviator, the departed, the wolf of wallstreet, osv. Dessutom kändes Cameron Diaz helt fel i filmen. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Before Sunrise:
Handlingen i filmen är en extrem klyscha och dessutom är det en romantik film vilket för mig är filmer som jag verkligen inte föredrar. Men den här var riktigt fin och gjord på ett annorlunda sett. Otroligt imponerade och man faller för historian som är otroligt fin. Man sket helt i om det är väldigt klyschigt för den var bara så himla bra! Har aldrig varit uppmärksam åt Ethan Hawke, men vilket charmigt framträdande han visar här. Trailern kan ni se här. Filmen får 5 av 5!