LOKI

| Taken with Canon EOS 600D |
 
My little baby. 

Reviews part 66

The Amityville Horror:
Jag väntar på en film som kan göra amityville horror på ett bra sett, den här från 1979 funkade fast ändå inte. Den är inte helt baserad på den riktiga handlingen, vilket är okej. De gjorde om en handlig som var funktionell och eftersom den var gjort på 1979 så var den bra för det årtalet. Annars så var det usla effekter, halv taskigt skådespeleri men ganska bra rekvisita. Trailern kan ni se här. Filmen får 2 av 5!
 
Sin City - A dame to kill for:
Kan defintivt börja med att säga att ettan var bättre, inte alls chockerande. Tyckte det var tråkigt att Joseph Gordon-Levitt inte hade en större roll men Eva Green fick en hyfsat bra biroll so it made up for it. Handlingen funkade, men inte lika bra som ettan. Dem kunde gjort den ännu bättre om de tog lite mer kraft i det. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

Phase 3

7. Favoritserier

sherlock
 
american horror story
 
gotham

Book review pt.7

 
A moveable feast är en bok utgiven 1964 av Earnest Hemingway. Boken är en memoarbok om Hemingway's liv i Paris på 1920-talet där han möter personer som F. Scott Fitzgerald, Ezra Pound och Gertude Stein. Den är inte upplagd som dagens memoarbok eller den klassiska biografin utan den är skriven som en berättelse med Hemingway som berättaren. Det är en riktigt intressant bok om 20-talets upp- och nergångar och man blir helt fast vid boken. De tre sista kapiteln om Fitzgerald(som är min favoritförfattare) var förkrossade och även positivt förväntat på hur han var som person. På så sett som förkrossat är att man får ett bekräftelse av att hans fru bidrog till hans missbruk och depression. Jag gillar hur hemingway talade sanning om det efter allt som hade spekulteras på den tiden efter Fitzgerald dog av en hjärtattack pga sin alkoholmissbruk.
Favoritcitat: “Never to go on trips with anyone you do not love.” 
“I thought that all generations were lost by something and always had been and always would be.” 
Boken får 10 av 10 stjärnor!

Entry #280

Oerhört snabb vecka. I måndags var man ju ledig pga utvecklingssamtal, sen på tisdag blev alla lektioner inställda, på onsdag blev morgonlektionerna inställda så då började man klockan halv ett med media och efter det var naturkunskapen också inställd så det var en kort dag. Men i torsdags och idag var allt som vanligt, sen är vi lediga på måndag nu igen pga utvecklingssamtal rond 2. Det är bara bra, så länge det går framåt och närmar sig jullovet.
Efter skolan idag blev det käk på vapiano och sedan Hunger Games: Mockingjay med Alicia, Dylan och Madde!:) Nu är jag hemma och ska strax ta och se lite serier. bye x
 

Reviews part 65

Annabelle:
Den skulle kanske varit lyckad om skribenterna och regissören till The Conjuring gjorde den här filmen. Men så var det inte och filmen var riktigt dålig. Lite besviken eftersom The Conjuring är nog den bästa moderna skräckfilmen, så man hade förhoppningar på denna. Men man får alltid hoppas på att The Conjuring 2 är lika bra som den innan. Trailern kan ni se här! Filmen får 0 av 5
 
The Quiet Ones:
Den var inte dåligt gjort, den hade en bra handling men den sög helt enkelt rakt igenom. Den var inte alls intressant och man var inte så inne i filmen. Det är väldigt synd, för som sagt så hade den en bra historia. Den får poäng för det! Trailern kan ni se här. Filmen får 1 av 5!

6. 3 kvinnliga artister jag gillar


Lana Del Rey, Rihanna & Lady Gaga.

Entry #277

 
Igår var man då och firade Dylans 18-årsdag med Madde, Alicia och ja, Dylan själv såklart. Det blev cybertown, bowling och middag på TGI Fridays. Rekommenderar inte alls att äta på TGIF, mådde så illa efter det. Men det var ialla fall trevligt! Och sen nu imorse så åkte jag och Dylan ivåg till Ikea för att käka deras brunchbuffé, riktigt smarrigt. Vi är lediga idag pga utvecklingssamtal, woho. 
Senare idag blir det gym vid 17 tiden och efter det blir det teater undervisning. bye x

Entry #276

Veckan har gått snabbt, väldigt skönt. Nu kommer helgen gå bort lika snabbt... ugh. 34 dagar kvar till jullovet!! Tagga. Igår var det skola som vanligt, hade en väldigt trevlig 20 min idrott... Vi har småungar i vår skola som vägrar att lyssna på läraren så vi kunde inte starta igång lektionen. Fattar inte ens vad dem gör i gymnasiet om de inte ska ta det seriöst. Mongos.
Efter skoldagen så träffade jag Rosina och hon slagga här hos mig. Vi kollade på film och paradise hotel, sen däckade vi vid elva, så jäkla trötta haha! Idag ska jag bara ta det lugnt, sen imorgon fyller Dylan 18 år!! Då blir det födelsedagsfirande :) bye x
 

Reviews part 64

The Double:
Jag gillade koncepten med filmen. En svaghet och en styrka inom sig själv som speglas mot varandra, en riktigt bra porträttering på det. Filmen är väldigt orginell och Mia Wasikowska är riktigt bra i filmen. Jesse Eisenberg är likadan i varenda filmen och jag börjar bli trött på honom. Dessutom var filmen en aning seg för dess korta speltid. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
Fury:
En riktigt mäktig film fylld med känslor och action. Shia LaBeouf gör ett riktigt bra framträdande av sin karaktär, man känner otrolig medkänsla. Allting med filmen var superbra men det enda jag inte gillade var slutet. Det var väldigt förväntat och tråkigt. Trailern kan ni se här. Filmen får 4,5 av 5!

5. Min frukost

 

Reviews part 63

Brokeback mountain:
Två otroligt bra skådespelare - Jake Gyllenhaal och min absoluta favorit skådespelare, Heath Ledger. Tyvärr så höll inte handlingen måttet, men de två gjorde filmen. Utan dem hade filmen varit dålig. Det var inte så mycket som hände i filmen och om något hände så var det väldigt random. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5.
 
Melancholia:
Lars Von Trier är en briljant manusförfattare och regissör! Inte konstigt att filmen var intressant, spännande och känslofylld. Slutet var riktigt bra och metaforerna i filmen var klockrena. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

4. I min handväska

Bara standard grejer jag alltid har med mig - Plånbok, penna, spegel, lås och boken jag läser just nu. 

Entry #271

Så himla skönt med helg, längtar så mycket till jullovet! Är redan trött på skolan även fast vi precis hade höstlov.
Igår var jag på bio och såg Interstellar med Dylan. Recension på den kommer upp såklart! Riktigt grym film dock... minns när jag hade över 400 dagar på min countdown, vilken väntan man har haft! Vi käkade på Lilla Capri innan och jag tog spagetti bolognese - så jäkla gott! 
Idag har jag varit på gymmet vid tolv tiden och resten av dagen ska jag nog kolla på serier och se film! Hare gött. x
 

Book review pt.6

 
Harry Potter and the prisoner of Azkaban är en bok utgiven 1999 av J.K. Rowling. Boken handlar om Harrys tredje år på Hogwarts och i början av boken får han reda på att massmördaren Sirius Black som har rymt från Azkaban är ute efter att mörda honom. Men han går ändå tillbaka till skolan med denna kännedom där även dementorerna(som är azkabans vakter och själsugare) vaktar runt Hogwarts för att skydda eleverna från Sirius Black. Vi får även träffa på Professor Lupin som är deras nya Defence Against The Dark Arts-lärare. I filmen så får man inte så mycket bakhistoria, men i boken är det en rejäl bakhistoria med både Lupin, Snape och Harrys pappa. Bästa Harry Potter boken hittills! Men jag har ju fem kvar...
Favoritcitat: “You think the dead we loved truly ever leave us? You think that we don't recall them more clearly in times of great trouble?” 
Boken får 8 av 10 stjärnor!
 

3. Min Kamera


Canon EOS 600D

Halloween

 
Halloween var i fredags. Bästa tiden på året, men jag önskade att Sverige firade det på riktigt, men nä. Dessutom har innerbörden med halloween förändrats helt - nu ska man klä sig "sexigt" och inte "läskigt". Fjantigt. Jag hade ialla fall en filmkväll med Dylan - vi såg Annabelle, The Quiet Ones och The Amityville Horror. Det var trevligt, bara att filmerna inte var så läskiga... hehe. Jag bakade även massa godsaker som snickers brownies, pumpa paj, muffins och chokladbollar. Dock så blev mer än hälften av allt nedfryst, haha. 
Sista dagen på lovet i skolan nu... ugh. Nu är det bara att längta efter jullov. Bye x