Simply beautiful

Reviews part 38

Jack Ryan - Shadow Recruit:
Tyckte Chris Pine passade väldigt bra som Jack Ryan, han var väldigt duktig. Kenneth Branagh som spelade skurken gjorde ett otroligt bra jobb! Jag blev lite chockad över hans ryska dialekt för Branagh är ju brittisk, och han gjorde sin ryska roll otroligt bra. Dessutom var han regissören för filmen och på den sidan gjorde han också ett bra jobb. Filmen i sig var lite tom i handlingen men annars var den ganska bra. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
Non-Stop:
En typisk Liam Neeson film. Han gör dessa roller väldigt bra, men det är så tråkigt med samma grej hela tiden. Filmen är väldigt spännande och den går rakt in i handlingen så man sitter lätt inne i den hela tiden. Tycker synd om alla som såg den här på bio, haha, helt klart ingen biofilm. Dessutom kom den ganska snabbt ut på nätet i bluray kvalite efter sverige släppet. Lupita Nyong'o hade en väldigt liten roll i filmen, men hon var otroligt bra - vilken skådespelerska. Hon hade en perfekt brittisk dialekt som förvånade mig att hon kunde göra. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

27. YOUR DINNER


Åt på Phil's Burger innan Maleficent. 

Entry #150

I lördags var jag och såg teater på dramaten med min pappa, det var en födelsedagspresent från mig för jag vet att han är lite av ett shakespeare fan så vi såg Rickard III. Vi båda blev lite besvikna, haha... den enda som var riktigt bra på att spela var Jonas Karlsson som spelade Rickard, men alla andra hade ett halv-taskigt skådespeleri. Dessutom hade dem ändrat allför mycket i manuset - Shakespeare would've rolled in his grave. Äsch, så länge man ser shakespeare på teater i sverige så är det inte helt rätt. Dem hade gjort den här till en modern version med lite komedi. Det är pjäs som är tydligt en tragedi... om man ville göra komedi, varför väljer ni inte göra nån av shakespeares komedier? 
Kort vecka för idag är det helgdag och imorgon är det klämdag. Idag var jag och körde ett core pass med Alicia vid 12 tiden, sen har jag bara varit hemma och kollat på Salem. Imorgon ska jag på bio med Dylan & Madde, vi ska se Maleficent!! Vad jag har längtat! x
 

26. TV SHOWS YOU FOLLOW. ALL OF THEM

american horror story
bates motel
true blood
marvel's agents of shield
the vampire diaries
the big bang theory
the carrie diaries
salem
supernatural
pretty little liars
orange is the new black
sherlock
teen wolf
 
(31) Favoriten | Tumblr

Book review pt.1

Startar upp en ny kategori för bok recensioner. Nice va? Då får ni lite boktips. Men jag kan säga redan nu att alla böcker jag läser och recenserar är på engelska.
 
 
High-Rise är en bok skriven 1975 av J.G. Ballard. Det handlar om ett höghus där det finns alla möjligheter till skola, boende, jobb och mat. Man lever alltså bara i det här höghuset utan att behöva vistas utanför för det finns ingen anledning att lämna höghuset. Boken baseras på tre olika karaktärers levnad - Robert Laing, som är en slags psykoterapist, Anthony Royal som designade hela höghuset och Richard Wilder, som är en tv personlighet. Boken fokuserar mest på Robert Laing's perspektiv, och enligt mig så det den mest intressantaste. Om ni läser boken förstår ni - både mot och i slutet är det en väldans tvist när det gäller Laing. Om man låser in ett helt folk grupp i ett höghus där man kan leva utan uteliv, vad tror ni händer då? Jodå, det blir kaos.
Boken ska bli en film och förväntas att släppas 2015. Robert Laing kommer spelas av Tom Hiddleston, Anthony Royal av Jeremy Irons och ryktet går att även Sienna Miller har en roll i filmen. Det ska bli intressant att se filmen, boken är väldigt bra och verkar vara en bra bok att föra över till film. Men man vet aldrig!
Genre: Fiction.
Favoritcitat: "Wandering about the corridors in a vacant way as if she had lost the key to her own mind" s.118
Boken får 7 av 10 stjärnor.

25. THE LAST TIME YOU CRIED

 
Förra onsdagen. Till säsongsfinalen av Agents Of Shield. So many feels.

Reviews part 37

Godzilla:
Galet bra film! Jag gillade hur dem hade gjort alla monster, effekter och städer. Väldigt häftig film som är värd att se i bio - men det är ingen film för 3D! Handlingen var bra. Aaron Taylor-Johnson passade bra som huvudroll, men jag blev lite besviken över att han inte visade mer känslor i sin roll för han kan göra det mycket bättre. Inte hans bästa roll! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5.
 
Pan's Labyrinth:
Blev lite chockerad över hur bra den var. Filmen är på spanska, men med text så vänjer man sig vid det! I början var det faktiskt lite störigt men tillslut kom man in i filmen. Jag gillade handlingen och alla detaljer - Guillermo Del Toro gjorde ett väldigt bra jobb. Efter den här filmen kan jag ju säga att han är en av mina favoritregissörer! Hans Pacific Rim ger också bidrag till det. Den här filmen är otroligt häftig gjort, jag förstår även att den har vunnit oscar i 'art direction' och 'makeup' - väldigt snygga detaljer. Se den! Trailern kan ni se här. Filmen får 5 av 5!

Entry #145

Sommaren är här! Typ. Solen skiner och det är ungefär 20 grader. Igår körde jag och Alicia en spinningpass som vi aldrig gör om igen, haha!! Man fick så ont i rumpan. Sen drog vi hem till Alicia, köpte tågbiljetter+åkpass till liseberg! Så vi drar iväg till göteborg den 23:e juni och övernattar på ett bed & breakfast :) Ska bli jävligt kul!! Längtar.
Imorgon är det nationella prov i matte, usch. Jag och Dylan drog till biblioteket idag efter skolan för att plugga - fick direkt ont i huvudet efter en timma. hahaha.. fyfan. Fick tillbaka mina betyg från nationella provet i svenska. C i tal, B i uppsats och B i läsförståelse. Men mitt slutbetyg blir C... jag ville ha ett B!! fan. Har ialla fall höjt mig sen nian då jag gick ut med D i svenska så det är najs. bye x
 

23. IF I BECAME THE RICHEST PERSON IN THE WORLD, I WOULD...

 
Flytta till London, resa jorden runt, volontärsarbeta, skänka pengar, shoppa som fan, etc.

22. 80 THIS OR THAT

 1. Coffee or tea?
 2. Black and white or color?
 3. Drawings or paintings?
 4. Dresses or skirts?
 5. Books or movies?
 6. Pepsi or Coke?
 7. Chinese or Italian?
 8. Early bird or night owl?
 9. Chocolate or vanilla?
 10. Hugs or kisses?
 11. Winter or summer?
 12. Spring or fall?
 13. PC or Mac?
 14. Tan or pale?
 15. Cake or pie?
 16. Ice cream or yogurt?
 17. Ketchup or mustard?
 18. Comedy or mystery?
 19. Boots or sandals?
 20. Silver or gold?
 21. Dancing or singing?
 22. Board games or video games?
 23. Freckles or dimples?
 24. Baseball or basketball?
 25. Facial hair or clean shaven?
 26. Crushed ice or cubed ice?
 27. Smile or game face?
 28. Bracelet or necklace?
 29. Fruit or vegetables?
 30. Dark chocolate or white chocolate?
 31. Tattoos or piercings?
 32. Antique or brand new?
 33. Dress up or dress down?
 34. Cowboys or aliens?
 35. Cats or dogs?
 36. Pancakes or waffles?
 37. Bond or Bourne?
 38. Sci-Fi or fantasy?
 39. Numbers or letters?
 40. Star Wars or Star Trek?
 41. Money or fame?
 42. Washing dishes or doing laundry?
 43. Snakes or sharks?
 44. Orange juice or apple juice?
 45. Sunrise or sunset?
 46. Slacker or over-achiever?
 47. Pen or pencil?
 48. Peanut butter or jelly?
 49. Grammys or Oscars?
 50. Detailed or abstract?
 51. Multiple choice questions or essay questions?
 52. Adventurous or cautious?
 53. Saver or spender?
 54. Laptop or desktop?
 55. Classic or modern?
 56. Personal chef or personal fitness trainer?
 57. Internet or cell phone?
 58. Call or text?
 59. Curly hair or straight hair?
 60. Shower in the morning or shower in the evening?
 61. Spicy or mild?
 62. Marvel or DC?
 63. Paying a mortgage or paying rent?
 64. Sky dive or bungee jump?
 65. Oreos or Chips Ahoy?
 66. Jello or pudding?
 67. Truth or dare?
 68. Roller coaster or Ferris wheel?
 69. Leather or denim?
 70. Stripes or solids?
 71. Bagels or muffins?
 72. Whole wheat or white?
 73. Beads or pearls?
 74. Hardwood or carpet?
 75. Bright colors or neutral tones?
 76. Be older than you are or younger than you are?
 77. Raisins or nuts?
 78. Picnic or nice restaurant?
 79. Black leather or brown leather?
 80. Long hair or short hair?

Reviews part 36

Vampire Academy:
Till och med postern ser så löjlig ut. Jag har läst dem två första böckerna av vampire academy serien och jag kan säga direkt att jag blev otroligt besviken när jag såg filmen. Det känns som att hela filmen är ett skämt, medans böckerna var allt mer seriösa och coolare. Skådespeleriet är sådär, tjejen som spelar Rose är helt usel. Först sades det att det inte skulle komma en uppföljare för att den hade fått så dåligt i box office, men nu så ska det KANSKE bli en. Hoppas den är bättre, men det skulle jag inte tro. Om man bortser från att ha läst böckerna, så är filmen helt okej. Trailern kan ni se här. Filmen får 2 av 5.
 
Blue Jasmine:
Varje gång jag ser en film skriven och regisserat av Woody Allen, så känns det som om jag är i en helt annan värld. Det är det jag älskar med hans filmer, att den har makten att ta dig in i filmen och få dig att förstå och sympatisera med karaktärerna. Filmen är ganska kort och enkel, men det är Cate Blanchett's framträdande som lyfter upp filmen vilket är meningen. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5

Entry #141

Igår var man ju på bio och såg Godzilla, fantastisk film - recension kommer upp senare. Innan bion så åt vi på Lilla Capri i kungsholmen, väldigt gott men otroligt dryg personal. Usch.
Ska strax iväg till sumpan för lite Zumba med Alicia. Har ont i hela kroppen pga ett styrketräningspass vi gick på i torsdags, haha, men jag tror jag klarar av att köra lite zumba. Det får vi hoppas. 
bye x

 

Entry #140

Trodde först att det var onsdag idag... haha, helt slut efter skoldagen idag. Nästa fredag är det nationella prov i matte, HELA DAGEN... ångest. Först och främst vill jag bara ha det muntliga matteprovet överstökat, men det är inte förens på måndag eller onsdag, så ännu mer ångest. Faan. Har även prov i tyska på onsdag. Det är så jobbigt när allting kommer på samma gång. Ska fan hårdplugga matte fram tills nästa fredag... tyska har jag redan i huvudet men det är bara att repetera lite.
Imorgon hoppas jag att dagen är kort! Troligtvis finns det hopp om att man kan sluta lite tidigare från idrotten. Sen blir det att käka på Lilla Capri och sen Bio med Dylan. Vi ska se Godzilla! Har längtat som fan efter den filmen.
Bye x
 

21. SOCIAL MEDIA

 
 
twitter
 
@bvbvampire
 
instagram
 
mitt personliga konto heter, @imbatmaan, men jag uppdaterar inte så ofta där.
Annars har jag ett fan konto dedikerat till tom hiddleston som uppdateras dagligen, @hiddlestonfans. Excuse my language over there.
 
tumblr
 
bvbvampire.tumblr.com

Justin Timberlake @ Tele2 Arena - 10/05/14

 
Igår hade ju Justin Timberlake konsert på Tele2 Arena. Dagen började med att Dylan och Jag åkte in till globen vid 10 tiden, vi fick number 29 & 30 i kösystemet vilket är ganska bra! Sen gick vi runt lite i globen, gick på toa, stod i kön lite, gick och käkade på grekiska kolgrillen, gick på toa igen, ladda mobilerna och så gick vi tillbaka till kön vid 16 tiden och redan då så började dem släppa in folk med golden circle. Idioter trängdes(såklart), folk med nummer 100 var framför oss, men sedan när alla blev flyttade till entre V där man skulle in, så "trängde" vi fram oss till dem som hade likadana nummer som oss. Så våra könummer fick betydelse! Vi blev insläppta i arenan vid 17.45, förbandet/djn började vid 19, sen började justin's sitt set klockan 20.45. Så mycket väntan där inne, det var sjukt jobbigt!! Men vi var längst fram, bara två personer framför oss. Vi orkade stå där framme i 1,5 timmar, sen pallade jag inte längre så vi gick bak. Hans konsert är ingen ståplats-konsert, det är en sittplats där man ska ta det lugnt, ha kul, dansa, ta en popcorn och läsk för att bara njuta av konserten. Det var inte alls något stort tryck i golden circle men det blev varm och benen började värka!! Haha!! Men ialla fall, Justin Timberlake var sjuuuuukt bra!! Bästa live artisten jag har sett faktiskt, han röst är otroligt bra. Det enda besvikelsen var att han inte spelade True Blood :/ Den delen är så cool, men han spelade bara den under sin amerikanska turné, tyvärr. Men annars var allting jätte bra. Nästa gång han kommer hit blir det lätt att köpa A-läktare, hoppas han fortsätter med sin musik och inte tar en paus igen. 
 
 
 

Entry #137

Jätte kul att man har blivit förkyld... sådär perfekt timing inför imorgon när man ska köa i kylan. Woho. Aja, är redo att vara extra förkyld till söndag då. eheheh. Fick sålt våra sittplatser igår, så det var skönt att bli av med dem!! Golden circle, here we come.
Igår körde jag yoga med Alicia, aldrig mer kan jag säga från bådas sida. Min rygg blev helt förstörd efter, hahaha!! 
Fick mina böcker från adlibris i posten också. Nu när jag har läst klart hp: chamber of secrets, vilken bok ska jag börja på nu? Ahh, beslutsångest. High-rise? Hm...
 

20. THE DREAM

 
 

Entry #135

På fredag är jag ledig, så jäkla skönt! Det är som en resursdag, och jag slipper för jag är klar. Skulle haft tyska där på morgonen men man fick en läxa att göra hemma istället. Igår hade jag muntligt nationella prov i engelska, fick reda på mitt betyg idag och jag fick A. Woho! Imorgon är det en lång dag, nationella prov i svenska drar över tiden och vi slutar 16.15 -.- På lördag ska jag och Dylan se Justin Timberlake, och idag köpte vi golden circle biljetter istället för dem skitiga platserna vi har!! Nu är det bara och försöka sälja våra sittplatser. Ska bli najs ialla fall =)
Fick hem två filmer idag, Thor i 3D & Pan's Labyrint. Älskar när Cdon har kampanjer på blu-ray filmer. x
 

Wendy? Darling? Light, of my life.

 
“Wendy? Darling? Light, of my life. I'm not gonna hurt ya. You didn't let me finish my sentence. I said, I'm not gonna hurt ya. I'm just going to bash your brains in. I'm gonna bash 'em right the fuck in
›› The Shining ‹‹  

19. OBSESSIVLEY LISTNING TO WHICH SONG?

 
 
No one even knows how hard life was
I don't even think about it now because
I've finally found you
Oh, sing it to me

Now my life is sweet like cinnamon
Like a fucking dream I'm living in
Baby love me cause I'm playing on the radio
How do you like me now?

18. THINGS YOU LOVE

Reviews part 35

 
There Will Be Blood:
Föll inte för trailern för det verkade inte som min typ av film, men den här var riktigt bra! Se den här om ni verkligen gillar drama, det är en perfekt drama film. Daniel Day-Lewis, som är vann en oscar för sin huvudroll, briljerar återigen. Riktigt bra, och jag förstår verkligen varför han har vunnit så många oscar. Han är riktigt bra. Paul Dano(Prisoners, 12 years a slave), som är en biroll i filmen, levererar en till karaktär som är ganska knäpp som han alltid spelar perfekt. Se filmen! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
Her:
Tyckte den var ganska seg i början, men det är förståligt för en sådan typ av film som den här. Den är otroligt orginell, vilket gör filmen ännu bättre. Den var fin, lite sorglig ibland, men det är som sagt en kärlekshistoria så såklart har filmen den typen av element. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!