6. Three favorite shopping sites

 
länk

Reviews part 42

Match Point:
Gillade inte killen i huvudrollen, tyckte han spelade uselt och var inte passande i den rollen. Det gjorde filmen lite jobbig, och första filmen jag har sett av Woody Allen som jag inte tyckte om så bra. Handlingen var också väldigt konstig, huvudrollens psyke förvirrade mig under hela filmen - karaktären kändes inte uttänkt. Men visst, det är en film som går att se. Trailern kan ni se här. Filmen får 2 av 5!
 
The Departed:
Otroligt bra film, den är väldigt lång så det tog tid för mig att ta att se den för att jag inte har orkat. Men tiden är något som man glömmer bort i filmen, den var oerhört spännade och fylld med action. Älskar verkligen Jack Nicholson i filmen, lika grym som alltid. Leonardo gjorde ett bra framträdande, förstår fortfarande inte varför dem inte har gett honom en oscar. Det stör mig. Det enda som jag inte gillade i filmen var Matt Damon, tyckte dialekten som har drog var jätte dåligt gjort och hans skådespeleri blev bara störig under filmen. Trailern kan ni se här. Filmen får 5 av 5!

5. Three favorite bands

Rob Zombie, Marilyn Manson, Black Veil Brides.

Gothenburg

 

4. Three female artists I like

Lady Gaga, Rihanna, Lana Del Rey.
Queens. 

Entry #173

En tidig morgon blev det idag och åkte iväg till gymmet för ett core-pass, sen åkte jag och dylan till skolan för att hämta upp våra betyg - ångest att behöva gå till skolan under sommarlov. haha. Efter det cyklade vi till Ikea och käkade där. Tyvärr så var maten kall den här gången, men aja. Nu är jag hemma ialla fall och ska nog strax se en film... vet dock inte vilken än! bye x
 
Faktiskt nöjd över mina betyg, bara historian som jag ville skulle vara ett C men aja
Pinsamt att ha E i psykologi 1 när man har A i psykolgi 2a. Men det var bara för att jag var så jäkla stressad första terminen med skolbytet och alla kompletteringar så det blev dåligt i första kursen:/

Reviews part 41

 Vicky Christina Barcelona:
Jag verkligen älskar hur många av filmerna jag har sett av Woody Allen fokuserar på en stad, som den här vilket sägs i namnet, Barcelona. Tyckte filmen var bra och Scarlett Johansson är så himla vacker, åh! Penelope Cruz vann en oscar för sin roll vilket jag tycker hon förtjänade. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
Enemy:
Det är en riktigt skum film, och man kommer inte förstå filmen när man har sett klart den. Men jag gick och läste på IMDb då någon hade förklarat handlingen och då förstod man! Och efter man förstår, så är filmen ganska bra. Den har fått en halvtaskig rating på IMDb men det är bara för att många inte har förstått. Kolla på filmen, sen läser du förklaringen om du inte förstod - du kommer defintivt tycka om den då. Återigen Jake Gyllenhaal i en psykologisk huvudroll, och som sagt, jag vill att han ska få fler sådana. Han är riktigt bra. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5.

Liseberg

 
Nu är jag hemkommen från Liseberg och ååh va kul det har varit! Vi åkte till göteborg vid sex tiden igår och kom fram lite över nio tiden. Vi gick till liseberg och dem öppnade 11, sen var vi där till stängningsdags - alltså vid 23 tiden. Helix & Flumride var dem attraktionerna som vi åkte mest!! Dem var så himla roliga. Jag fruktade Helix i början och var så jäkla nervös, haha!! Men den var det bästa med allt. Har aldrig skrattat och skrikit så mycket under en attraktion som denna. Som ni ser på bilden längst ner till höger så åker vi flumride och kör våra stellan skarsgård poser... internt skämt, men ni kanske fattar om ni har sett Thor: The Dark World. Eller inte. Vi käkade kebab och åt glass som var förjävligt god. Det var ialla fall otroligt kul, speciellt när man har en knäppis som Alicia med sig så blir allt roligare. 
Vi övernattade på ett bed & breakfast som var otroligt fräsch med en god frukost men har en helt usel kundbemötning, tyvärr. Vi klarade oss ialla fall :) Det här var höjdpunkten i min sommar ialla fall. x 

spooky action at a distance; olla

  
 
  

3. 5 favorite actors and actresses

Gary Oldman, Daniel Day-Lewis, Tom Hiddleston, Christian Bale, Heath Ledger.
 
Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Vera Farmiga, Jessica Lange, Nathalie Portman.

Entry #169

 
Idag är det midsommar, och det är ingeting som jag firar men om man ska ha tårta på den dagen, så tar jag och gör en tårta. Haha, jag behöver en ursäkt om ni förstår. Förövrigt så är tårtan så jäkla god, men jordgubbarna ser missbildade ut. Tyvärr.
Jag ska senare göra tacos och kolla på en film, vet inte riktigt vilken än... men senare ikväll ska jag käka mer tårta och kolla på only lovers left alive. Hoppas ni har en trevlig midsommar. bye x

“You can be as mad as a mad dog at the way things went, you can curse the fates, but when it comes to the end, you have to let go.”

Photos by me / Camera: Canon EOS 600D

2. Movies I look forward to

Har 159 titlar på kommande filmer i min IMDb watchlist, så listan är lite lång... men dem jag är mest taggad inför är väl dessa:
 
Transformers: Age Of Extinction (2014)
Guardians Of The Galaxy (2014)
Dawn Of The Plantet Apes (2014)
Interstellar (2014)
Hobbit: The Battle Of The Five Armies (2014)
Avengers: Age Of Ultron (2015)
Crimson Peak (2015)
The Conjuring 2 (2015)
Thor 3 (2016)
Captain America 3 (2016)
Batman V Superman: Dawn of Justice (2016)
Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2016)
X-Men: Apocalypse (2016)
Star Trek 3 (2016)
 Justice League (2017)

1. Favorite season

 Höst
 
Woods

He hit me and it felt like a kiss

 
 
 
Nytt album från Lana Del Rey, 'Ultraviolence'.
Så himla bra.

30. Bucket list

Listan är lång, men här är väl några.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reviews part 40

X-Men - Days of the future past:
 Som ett X-Men fan sedan som barn, när jag kollade på den animerade serien på kanal 5 varje morgon och såg filmerna från 2000 ungefär hundra gånger så var den här filmen helt fantastisk. Så mycket känslor väcktes upp, och för att kunna känna så måste man ha sett alla tidigare filmer. Hittils, är den här filmen den bästa under 2014 med Captain America bakom sig. Jennifer Lawrence gav återigen ett fantastisk framträdande som Mystique, troligtvis min favoritroll som hon har spelat sen jag inte riktigt diggar henne i hunges games. Filmen var otroligt spännande, längtar redan till nästa som kommer ut 2016! Trailern kan ni se här. Filmen får 5 av 5.
 
Edge Of Tomorrow:
Tyckte inte filmen var så speciell, det kändes som att trailern gav ut hela handlingen ändå. Den blev lite tråkig i längden med att hela början var likadan. Fick dock en rolig känsla av Left for dead i slutet, haha. Det var dock en bra action film för det hände mycket hela tiden, men handlingen höll inte. Att Bill Paxton var med var ett plus, han gjorde väl hela filmen för mig. Trailern kan ni se här. Filmen får 2 av 5.

Side of paradise

"At fifteen you had the radiance of early morning, at twenty you will begin to have the melancholy brilliance of the moon, and when you are my age you will give out, as I do, the genial golden warmth of 4 p.m."
 
Photos taken by me / Camera: Canos EOS 600D

Book review pt.2

 
The Great Gatsby är en bok skriven 1925 av Francis Scott Fitzgerald. Boken har blivit en film tre gånger, första gången 1974, andra gången 2000 och den senaste var 2013 med Leonardo DiCaprio med Gatsby rollen. Boken är väldigt lik filmen från 2013, förutom att slutet i boken är mycket längre. Ska inte spoila något, men ni får ta och läsa boken, och kanske se filmen efter om ni inte redan har sett den! 
Handlingen utspelar sig från Nick Carraways perspektiv, en veteran från första världskriget som flyttar till New York för att arbeta som en bindnings säljare för böcker. Jay Gatsby, hans granne, är kär sedan långt tillbaka i Nick's kusin, Daisy. När Gatsby gick till strid i första världskriget var han tvungen att lämna Daisy - hon väntande, men han kom aldrig tillbaka. Hon hann gifta sig med Tom Buchanan och blev Daisy Buchanan, och nu efter en lång tid vill Gatsby vinna tillbaka henne. 
Både boken och filmen är otroligt bra, men boken är mer sentimental och förstående. Fitzgerald bjuder på en otrolig historia med skicklig skrivnad. 
Genre: Romantik/Drama
Favoritcitat: “So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past.”
“The loneliest moment in someone’s life is when they are watching their whole world fall apart, and all they can do is stare blankly.” 
Boken får 8 av 10 stjärnor.

29. Summer cravings

 
 
coffee time;) 
Untitled 
Purity زكية | via Tumblr 
- 
Roadtrip

Entry #159

 
Varit och grillat hamburgare i Solna med Alicia. Vi började vid 17, men fick inte igång vår grill förens vid 19. Så jävla fail, haha! Men vi fick våra hamburgare tillslut. Sen vart det lite potatissallad, pommes frites och så fick jag smaka på Alicias tårta som dessert - så jävla god. Sen gick vi på en promenad runt stället. Härlig sommardag x

Sweden Rock Festival 2014

 
 
Det blev bara en dag på sweden rock festival iår - såg Alice Cooper & Rob Zombie. Ljudet på Cooper var väldigt kasst men han gav ändå en show och dem låtarna jag gillade spelade han väldigt bra. Stod längst på Rob Zombie och han var så jäkla grym!! Piggy D (basisten) och jag hade en liten moment omfg. Åh så härligt... förutom när jag fick öl över hela mig. Fulla idioter. 
Annars var det najs, men det kändes konstigt att inte vara där i fyra dagar. Men jag stannade lite i malmö istället, och tog flyget hem idag och anlände vid sju tiden. Skönt att vara hemma faktiskt. x
 
 

Oh happy days

 
 
Äntligen kommer det ut något från DC Comics som gör mig stolt. Dessutom kommer det en ny serie "The Flash" som ganska schyst ut. Men men, DC, ni hinner inte ikapp med Marvel.
  

Reviews part 39

The curious case of Benjamin Button:
Vilken mäktig film. Kan inte fatta att jag inte har sett den förut! Filmen är baserad på F. Scott Fitzgerald's novell vilket fick mig att ens vilja se den för första början. Fitzgerald är en av mina favorit författare så det var helt klart att jag var tvungen att se denna! Filmen är ganska lång, men det är något man glömmer bort i ungefär mitten av filmen. Det är otroligt vacker, inspirerande och följer huvudelementen från Fitzgerald's novell. Jag tyckte dock att dem kunde ha hittat en bättre i att spela huvudrollen, Brad Pitt var inget speciellt i filmen men dem valde väl bara honom för att sätta ett känt namn på filmen. Om ni inte har sett den, så måste ni se den! Trailern kan ni se här. Filmen får 5 av 5!
 
Maleficent:
Älskar hur dem har tagit delar från den animerade törnrosa och lagt in dem i den här filmen - och dem är absolut perfekta! Jag minns när jag var liten så beundrade jag Maleficent och hennes eleganta ondska, men i den här filmen så har dem gjort skurken till hjälten. Jättefin tvist och älskade slutet - ska inte spoila något, men ni får ta och se filmen helt enkelt! Angelina Jolie är så himla vacker, hon spelade Maleficent väldigt bra men det är inte henns bästa roll. Jag tycker att dem kunde valt någon mycket bättre att spela Aurora då Elle Fanning bjöd på ett halvtaskigt skådespeleri. Filmen i helthet kunde varit längre, dem kunde lagt in lite mer i handlingen men jag tror dem gjorde den väldigt barnanpassad. Anledningen till att jag ger den ett sånt hög betyg är för att jag är tror det är en film som jag skulle kunna se flera gånger - och det är underbart med sådana filmer. Dessutom så var filmen väldigt bra. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5

Entry #155

Idag var min sista skoldag, och mitt sommarlov börjar redan nu! Så jäkla skönt. Får dock inte mina slutbetyg förens den 23:e juni då dem skickas hem! Kan inte fatta att jag redan har gått ett år av gymnaiset, nu är det bara två år kvar tills universitetet. Jag ska åka ner till malmö nu klockan 17, och imorgon blir det Sweden Rock Festival! Bara en dag iår och då får man se Rob Zombie & Alice Cooper. Så grymt! Sen är jag tillbaka i stockholm på måndag. Hare gött! x
 

28. places I'd like to visit

 
 
London. även fast jag redan har varit där en gång, men jag vill tillbaka. Och jag vill stanna där förevigt.
 
 
New York. Ett måste!
 
 
Paris. Så vackert.