Reviews part 49

The Godfather:
Eftersom det här är en klassiker så var jag tvungen att se denna! Riktigt bra är den. Vart lite chockad att jag gillade den eftersom det inte är min typ av film. Al Pacino spelar otroligt bra, han var en riktig badass. Han passar bra i sådana roller. Ska definitivt se tvåan också någon dag! Om ni inte ha sett den här filmen, så måste ni! Trailern kan ni se här. Filmen får 4,5 av 5
 
Lost In Translation:
 En väldigt enkel och fin film med Scarlett Johansson och Bill Murray. Det är en drama, så det händer inte så mycket i filmen, men det har lite komedi i den. Det är en bra film för dem som inte vet vad dem ska kolla på någon dag, den här filmen duger. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

20. Your bookshelf

Entry #205

 
Shit vilken storm det var idag här i Stockholm. Både åskade och regnade. Riktigt nice.
Imorgon börjar jag sommarjobba på ett äldreboende i tre veckor. Ska bli intressant och se hur det blir.
På fredag har Guardians Of The Galaxy premiär. Fuck yes. Appropå det så släppte dem en teaser av Avengers: Age Of Ultron igår på Comic Con... MEN DEN FINNS INGENSTANS PÅ NÄTET. Jag är frustrerad. Men dem har släppt en teaser på Batman V Superman: Dawn Of Justice som finns på youtube i dålig kvalite, men, shit. Fick gåshud över hela mig. Blev lite tårögd. Jag menar, kom igen, om du växte upp med batman och justice league så är det här rena jävla drömmen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om själva Ben Affleck som Batman än, är fortfarande ganska anti mot det men det såg inte så hemskt ut på teasern. Hatar bara hur dem har gjort hans dräkt, fy. Men vi får väl se. Hoppas filmen är bättre än Man Of Steel. 

Reviews part 48

 Transcendence:
Otroligt bra film, är chockad över hur dålig kritik den har fått. Jag tror att det är för att många inte förstår teknologin i filmen och då drar det över hela filmen, men jag var ialla fall inte en av dem. En annan anledning kan va att filmen gick rakt in i handlingen, vilket många kan tycka är dåligt. Och visst, det gillade jag inte heller men jag tyckte att filmen var väldigt grym och historian är intressant. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5
 
The Other Woman:
Det här ska vara en komedi, men jag skratta inte en enda gång. Men det är en film som går att kolla på, bara för att man inte har något annat för sig. Typisk handling, inte något speciellt igentligen. Trailern kan ni se här. Filmen får 2 av 5

19. A book you're currently reading

18. Top 5 TV/Movie Romances

5. Gil & Adriana, Midnight In Paris
 
4. Peter & Gwen, The amazing spider-man
 
3. Jackie & Hyde, That 70's show
 
2. Tony & Pepper, Iron Man
 
1. Ezra & Aria, Pretty Little Liars

Reviews part 47

Manhattan:
En svartvitt film från Woody Allen som gav en fin överblick över New York/Manhattan och vardagslivet. Tyckte budskapet i filmen var ganska fint, hela menningen med filmen knyts ihop i slutet vilket är så bra. Men jag kan säga att jag inte riktigt var så inne i filmen under första halvtimmen. Den började segt och det hände inte så mycket. Men det är en rulle värt att se! Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5.
 
Oculus:
Vet inte ens om den här är värd att recensera men dålig var filmen. Halvtaskigt skådespeleri, tråkigt efftekter, absolut ingen skräckfilm. Ingen film att se överhuvudtaget! Såvida du är lättskrämd eller bara inte har en stor standard på filmer så kan du se den. Historian var bra i filmen vilket förtjänar en poäng, men dem gjorde inget bra med den. Trailern kan ni se här. Filmen får 1 av 5.

Entry #200

Idag har jag träffat en trött Alicia, haha! Eftersom hon har börjat jobba och därmed börjar klockan kvart i sju på morgonen. Förjävligt. Men hon orkade åka med till bromma blocks där jag skulle köpa lite grejer till Loki. Fick med mig hundschampoo, hundgodis och ett dentaltugg. Otroligt billigt där på Zoo, dit kommer jag tillbaka! 
Sedan åkte vi till Ikea där Alicia skulle köpa galjor, och så passade vi på att äta där som vanligt :) 
 

17. Random pictures

      

New shoes!

 
Ett fynd i sommarrean!
(observera en sovandes Loki i bakgrunden, haha sötnosen)

16. Share your favorite time period in history.

1920s.
The roaring 20's/The Jazz Age. 
 

Reviews part 46

Transformers 4 - Age Of Extinction:
Förstår inte riktigt varför kritikerna är så hårda mot den här filmen. Fått 32 av 100 i metascore vilken är en röd varning. Otroligt konstigt eftersom hela filmen bjuder på action och otroligt bra gjorda transformers. Den borde ialla fall fått 50. När det kommer till visuella effekter så var det nog den bästa transformer filmen med det. Det enda som drog ner filmen var hur lång den var och dialogerna. Manuset var inte alls bra. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
 Dawn Of The Planet Of The Apes:
Kan börja med att säga att det här är ingen biofilm. Det är inte alls mycket action som man kan tro från trailern, det är bara massa snack. Lite besviken kan jag ju säga. Filmen har fått 79 i metascore vilket är otroligt bra, men jag tyckte faktiskt att den förtjänar bara 50. Det är på samma nivå som transformers för mig, men jag måste erkänna att jag tyckte transformers var bättre. Det är ju ingen action i den här filmen! Dessutom så längtade jag efter att se Gary Oldman i filmen, men han var med så mycket som man trodde. Ändå är han längst upp i rollistan. Liten besvikelse, ettan var bättre. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

Entry #195

Kom precis hem från bio med Dylan, vi såg Dawn Of The Planet Of The Apes. Liten besvikelse över att Gary Oldman inte hade en större roll än vad man trodde, och jag tyckte defintivt att Transformers var mycket bättre eftersom det var mer action. Tycker att filmkritikerna är ute och cyklar. Men en recension på den kommer såklart upp!
Mycket mer har faktiskt inte hänt, har bara varit och tränat hela veckan och om två veckor börjar jag på mitt sommarjobb så fram tills det så kommer det nog inte hända så mycket. Juli har varit en seg månad faktiskt, haha. bye x
 

15. Your favorite fictional book

En favorit fiction bok byts ut hela tiden för mig, men just nu är det High-Rise.
 

14. Dream car

Jaguar F-Type 
Holy beauty
 
 

13. Your favorite writer

"There are all kinds of love in this world but never the same love twice"
- F. Scott Fitzgerald
 

12. One inspiring movie

Det finns så många men den första som poppar upp i mitt huvud är, Midnight In Paris.
"Nostalgia is denial - denial of the painful present… the name for this denial is golden age thinking - the erroneous notion that a different time period is better than the one ones living in - it’s a flaw in the romantic imagination of those people who find it difficult to cope with the present."
 

Reviews part 45

As Good As It Gets:
Jack Nicholson fick en oscar för sin roll i den här filmen, det är förståligt eftersom han är en väldigt bra skådespelare men han har gjort betydligt många bättre roller än denna. Så det är inget vidare speciellt med det. Helen Hunt vann också en oscar vilket jag inte alls tycker hon var värd, men det beror på dem andra nomineringa i kategorin. Filmen i helhet var bra, det var dock ingen film som drog mig. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
Rio 2:
Riktigt rolig film! Har nog inte skrattat så mycket till en animerad film på länge. Nigel, den onda fågeln, var klart bäst i hela filmen. Det finns en scen där han citerar shakespeare i en överdramatisering av Hamlet vilket fick mig att inte kunna sluta skratta. Om ni vill se en film som underhåller dig för stunden, så se den här! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

Entry #189

Igår var jag på bio med Dylan & Madde, vi såg Transformers: Age Of Extinction. Jag förstår inte varför den har fått en rödvarning på IMDb, den var inte så dålig som kritikerna får det att låta. Den enda som är dåligt med filmen är dialogerna, that's it. Men jag kommer lägga upp en recension på den senare.
Vad mer har hänt? Jag har fått en hund. Hunden som jag har varit vakt åt ett tag och nu beslöt hundägaren för att ge honom till mig. Riktigt schyst. Dessutom har jag bytt namn på honom... :) Det roliga är att han reagerar mer på det nya namnet än sitt gamla, haha.
 
Här har vi lilla Loki. 
 

11. A picture of your favorite place in the world

 

10. Your favorite non-fictional book

Reviews part 44

 The Aviator:
Återigen en riktigt bra film från Martin Scorsese, som även har gjort The Departed, Shutter Island och The Wolf Of Wallstreet med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Filmen är en biografi av regissören och piloten Howard Hughes som spelas av Leo, och utspelar sig från 1920-1940. Howard Hughes är mannen bakom TWA som nu mera är American Airlines. Filmen är väldigt lång men det är alla Martin Scorsese-filmer, den är helt klart värd att se! Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
Annie Hall:
Efter att ha sett filmen så förstår jag varför det är en klassiker och hur speciell för just den tiden när den kom ut. Det är en väldigt annorlunda byggt film, annorlunda budskap än andra filmer på den tiden. Men att se den idag så tyckte jag själv att den inte var så speciell. Filmen är duglig, Woody Allen är en bra skådespelare men en bättre regissör och skribent. Diane Keaton störde mig i filmen, hennes roll var jobbig men det kanske var menningen. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!

Entry #185

 
I lördags åkte jag till min mammas landställe, var inte direkt taggad på det för jag minns när jag var där för fyra år sen så var det ganska tråkigt och fult... Men vilken förändring det här blivit. Min mamma har verkligen livat upp stället. Nästa gång jag åker dit får jag ta bilder på huset och tomten! Väldigt synd att det ligger så långt bort, annars hade man nog åkt dit oftare men det får väl bli någongång igen. Vi bestämde även i helgen att vi skulle åka till Visby i Gotland, så nu har jag bokat en bed & breakfast över en helg i augusti. Direkt efter jag slutar jobba också! Nu är det bara köpa båtbiljetter :) x

9. Your iphone case

Book review pt.3

 
This Side Of Paradise är en bok publicerad 1920 av F. Scott Fitzgerald. Boken handlar om Amory, en ung man som vi får följa igenom Princeton University och efter. Amory faller sig i literaturrvärlden och vill då utforska alla möjliga delar av livet. Speciellt när det gäller kärlek där han möter flera tjejer som faller för. Boken är skriven i tre delar, "Book One: The Romantic Egoist", "Interlude" och "Book Two: The Education Of A Personage". Boken är som en biografi är Fitzgerald's tid som ungdom. En av kvinnorna som Amory faller för heter Rosalind, och hon ska vara som en reflektion av Fitzgerald's fru, Zelda. Boken blev allt mer intressantare när jag fick reda på det eftersom konversationerna och händelserna blir mer autentiska. 
Början av boken var lite tråkig, men det brukar vara så ibland men man kommer in i boken tillslut när det börja hända grejer. 
Genre: Roman
Favoritcitat: “You're a slave, a bound helpless slave to one thing in this world, your imagination.” 
Rosalind: Tonight I want you to love me calmly and coolly.
Amory: The beginning of the end.” 
 Boken får 7 av 10 stjärnor!

Deserted alley

Photos by me / Camera: Canon EOS 600D

8. Shuffle your playlist...

and write down the first 10 songs.
 
1. Lana Del Rey - Diet Mountain Drew
2. Rob Zombie - Superbeast
3. Rob Zombie - Rock and roll(in a black hole)
4. Lana Del Rey - Without You
5. Marilyn Manson - Murderers are getting prettier everyday
6. Lana Del Rey - Yayo
7. Alice Cooper - Welcome to my nightmare
8. Rihanna - Where have you been
9. Lady Gaga - Swine
10. Marilyn Manson - WOW

Reviews part 43

Moon:
I början av filmen var jag förvirrad, men det är nog meningen eftersom frågorna besvaras fram till slutet. Det är en väldigt unik film på hur den är gjord, men handlingen är väldigt enkel och tråkig. Jag förväntade mig något chockerande eller actionfyllt mot slutet, men det var bara mycket snack. Jag gillar filmer som inte har så mycket action eller tvistar, men när man gör en film som den här där den utspelas på månen och i rymden, så borde dem haft det lite mer upptempad. Trailern kan ni se här. Filmen får 3 av 5!
 
No country for old men:
Inte alls min typ av film och jag var väldigt uttråkad under den första halvtimmen. Men den blev bättre, mer spännande och man föll tillslut in i handlingen. Javier Bardem som spelar skurken vann en oscar för sin roll och det var lätt förtjänat. Otroligt skickligt spelat av honom, det är en väldigt annorlunda karaktär från andra roller som han har spelat. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5.

7. Things that make me happy

movies
 
books
 
heroes/inspirations
 
 
dreams