Reviews part 134

Spotlight:
Det var rätt så länge sen jag såg denna film så den är inte så färsk i minnet, men jag kan säga att i början var den ganska rörig och man förstod inte riktigt vad filmen gick ut på. Men ju mer man fortsätta kolla på filmen så blev det spännande och den är dessutom baserad på en sann historia - vilket som sagt jag har nämnt fler gånger att jag älskar sådana typ av filmer. Just den här typ av historia är känslig och upprörande, kan säga direkt att det handlar om den katolska kyrkan och dess präster som har gett sig på barn. Det är en schyst drama/thriller som är värdig en chans att se på. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!
 
 Warrior:
Dyster och långsam film, men det samspelade bra med filmens handling. Den är väldigt hård och sorglig, och med skickliga skådespelare så blir det en spännande film och man känner empati för huvudkaraktärerna. Jämfört med en modern boxningsfilm som t.ex creed eller southpaw så var denna mer väluttänkt och förståelig på massa sätt. Det är en schyst drama/boxnings-film helt enkelt. Trailern kan ni se här. Filmen får 4 av 5!

Entry #512

 
Mycket har hänt den senaste månaden. Körkortet är klart, klarade uppkörning på första försök. Det var ganska förväntat, jag har kört ganska mycket och hade fått in en körvana. Teoriprovet dock avklarades på fjärde försök med 59 av 65 poäng. Andra försöktet landa på 51, och kravet är 52. Rätt så surt, fick nästan nog. Men jag klarade som tur äntligen och med stor marginal. Nu är det bara en bil som saknas...
 
Åkte på kryssning med Aksana & Dylan, det blev ganska galet. Det var definitivt mer ös och hype när vi åkte till riga efter studenten, men jag måste nog medge att jag var mer packad här, vi var helt. I det stora hela så var det lite konstiga och äckliga människor på båten just denna dag, så jag föll i en fist fight-läge och jag trodde faktiskt jag skulle hamna i bråk, haha. Men det gick bra ändå, vi åt en härlig brunch dagen efter. 
 
Igår åkte jag och Emil på åbo-kryssning, han fyller nämligen 24 år idag så det blev en middagsbuffé igår kväll och en specialfrukost imorse. Superschyst frukost men nästa gång blir det nog en brunch så man slipper vakna klockan sju på morgonen. Vi hade det jätte bra ialla fall och myysigt. 
 
Känns som en massa kryssningar och jag tror totalt att jag har åkt 4 kryssningar totalt på hela sommaren, inklusive denna så blir det 5. Men nu ska jag snart gå och lägga mig, jag börjar kl 10 imorgon! 

Reviews part 133

The Danish Girl:
En bra film med ett gott budskap. Eddie Redmayne var galant i rollen som The Danish Girl. Alicia Vikander som även vann en oscar för sin roll förtjänade verkligen denna. Hon var otroligt skicklig och känslosam, hon gav allt hon hade i karaktären som Gerda Wergener. Filmen är en drama film så det blir automatiskt seg och långtråkig för de som inte intresserad sig i budskapet. Jag tyckte filmen var väldigt spännande men samtidigt fanns det scener som de drog ut på allt för mycket. Om ni vill se en bra och typisk genre av drama så ska ni se denna! Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!
 
Creed:
Jag har faktiskt inte sett de gamla Rocky filmerna men den här filmen fick mig att vilja se de. Så inom snar framtid får jag ta och göra det. Själva Creed filmen kan bli lite B och löjlig ibland, och lite allt för överdramatisk. Men jag tycker om boxningsfilmer så för mig bortsåg jag ifrån allt sådant och då blev filmen ganska spännande. Men om man inte har ett intresse för en sådan typ av sport och tycker det blir långtråkigt så ska man verkligen inte se denna film. Jag tror inte ens de som har sett Rocky och älskat de hade gillat denna film. Men jag hade inget att jämföra med. Trailern kan ni se här. Filmen får 3,5 av 5!